USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В ОДА за два роки не зібрали нардепів, аби обговорити потреби краю

2 Грудня 2016 16:42
Співпраця місцевої влади з народними депутатами могла б допомогти вирішити низку проблем краю. Проте, голова облдержадміністрації за два роки жодного разу не зібрав нардепів, щоб обговорити потреби Волині.

Про це з трибуни сесійної зали заявив нардеп Ігор Гузь під час позачергової 9 сесії Волинської обласної ради, яка відбулася 1 грудня.

Нагадаємо, голова обласної ради Ігор Палиця передав нардепу звернення обласних депутатів до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням передбачити у бюджеті 2017 року кошти на добудову перинатального центру.

Якщо ж Уряд це прохання проігнорує, голова облради заявив, що місцеві депутати не стоятимуть осторонь потреби і закладуть на наступний рік кошти на добудову центру, аби вже з вересня наступного року там медики рятували життя.

Своєю чергою, Ігор Гузь пообіцяв передати цей лист Прем’єру і заручитися підтримкою інших депутатів від Волині.

«Проблема перинатального центру стосується всіх округів, як і низка інших питань. Ми можемо по-різному ставитися до 6 депутатів від Волині, сприймати їх позиції чи ні. Але є факт: ці люди представляють Волинь у парламенті, тому треба інтенсивніше співпрацювати, об’єднувати зусилля, відкладаючи політику», - зазначив він.

Нардеп додав: кроків до співпраці від облдержадміністрації він не дочекався. Самого ж голови ОДА Володимира Гунчика того дня в сесійній залі не було.

«На жаль, за 2 роки Володимир Гунчик ні разу не зібрав нардепів разом за столом, щоб спільно попрацювати. Не знаю, норма це чи ні, але для мене - ні. Так є зауваження у мене до окремих нардепів від Волині, але я готовий через себе переступити і спільно займатися вирішенням проблем, які є в області», - заявив нардеп.

Зокрема, серед таких стратегічних питань, навколо яких мали б консолідувати свої зусилля і місцева влада і парламентарі – це реконструкція доріг державного значення, добудова шахти № 10, розв’язання проблеми з бурштином, надавши КП «Волиньприродресурс» всі дозволи, а не блокуючи ініціативи облради.

Нагадаємо, депутати облради проголосували за протокольне доручення включити в порядок денний чергової сесії облради звіт голови ОДА, під час якого він має повідомити про те, наскільки освоїли райони виділені їм кошти. Всім депутатам працівники апарату мають також підготувати порівняльну таблицю, в якій буде відображено кількість виділених коштів за програмами і їх освоєння. Адже в депутатів чимало зауважень до освоєння районами коштів, виділених з обласного бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Йопрст Показати IP 2 Грудня 2016 19:26
Щоб їх х:й застрелив

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus