USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

В ОП припустили, скільки людей можуть мобілізувати в Україні

27 Вересня 2022 08:44
У Росії набирає обертів часткова мобілізація. В Україні до цього готуються. Ба більше, вже відомо, скільки людей можуть поповнити лави нашого війська, щоб дати відсіч ворогові.

Припущеннями щодо мобілізації в Україні поділився радник Офісу Президента Олексій Арестович в ефірі Марка Фейгіна, передає 24 канал.

Радник Офісу Президента зазначив, що наша держава має чим відповісти на призов, який триває у Росії.

Арестович розповів, що лави українського війська можуть поповнити понад 5 мільйонів людей. Водночас він зауважив, що це станеться лише в тому випадку, коли у Збройних Силах України відчуватимуть дефіцит людей.

Він також відповів на питання, пов’язане із забезпеченням українських військових. За словами Арестовича, у цьому нашій державі можуть допомогти західні партнери. Вони і одяг необхідний нададуть, і зброю. Але знову ж таки у випадку, якщо це дійсно буде потрібно.

«Якщо нам бракуватиме людей для оборони, то й у нас буде мобілізація. Ще раз. У нас резервна мобілізація становить 5,5 мільйона осіб,» – підкреслив Арестович.

Раніше на питання, чи буде в Україні додаткова мобілізація, відповів радник глави ОП Михайло Подоляк. Він зазначив, що в нашій державі цього робити не планують. Наразі вже вдалося створити необхідні для України резерви. Стало можливим це завдяки системі територіальної оборони.

Також Подоляк наголосив на тому, що Україна не зазнає настільки шалених втрат у війні. Чого не скажеш про Росію, чиї військові сотнями гинуть на фронті. Але слід також розуміти, що у Кремлі байдуже на те, скільки «двохсотих» буде з їхнього боку.

Тим часом росіяни вже готові здаватися у полон. Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов. Він зауважив, що на гарячу лінію щодо полону телефонують усі, й навіть ті, хто ще не отримав повістки.

За словами представника ГУР МО, росіяни мають низку мотивацію йти на службу. Та й психоемоційний стан у них досить розхитаний. Цікаво також і те, що дзвінки надходять навіть з тимчасово окупованого півострова Крим.

На гарячу лінію росіяни звертаються для того, щоб дізнатися про алгоритм подальших дій. Мовляв, якщо їх таки призвуть до війська, то що вони повинні зробити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ОДІН. Показати IP 27 Вересня 2022 09:27
АРЕСТОВИЧ має в перших шеренгах іти в бій.
Воїн по неволі Показати IP 30 Вересня 2022 08:31
Арестович - професійний військовий, але сидить і чеше язиком. Розказуючи з легкістю про втрати і про те як це все легко захоплюється, тримається і т.ін.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus