USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В ОТГ на Поліссі протестують проти об’єднання двох управлінь водного господарства

24 Травня 2018 13:09
Депутати Шацької селищної ради звертаються до облради та ОДА з проханням не здійснювати об’єднання Шацького та Ратнівського управлінь водного господарства.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 24 травня.

Шацька ОТГ на черговій сесії селищної ради 16 березня прийняла звернення депутатів Шацької селищної ради до Волинської обради, Волинської ОДА та Державного агентства водних ресурсів України щодо недоцільності реорганізації Шацького міжрайонного управління водного господарства шляхом приєднання до Ратнівського міжрайонного управління водного господарства.

Депутати повідомляють, що протягом 2016 року Шацьке МУВГ сплатило у місцевий бюджет 305, 092 тисячі гривень податку з доходів фізичних осіб, а у 2017 році – 517, 512 тисячі, що є суттєвим джерелом наповнення бюджету Шацької об’єднаної територіальної громади.

«Приєднання Шацького МУВГ до Ратнівського МУВГ ускладнить обслуговування меліоративних каналів та осушених земель на території Шацького та Любомльського районів, доступ працівникам Шацької експлуатаційної дільниці до адміністративного центру підприємства, оскільки пряме транспортне сполучення між селищами Шацьком і Ратне відсутнє.

На сьогоднішній день ми маємо багато прикладів об’єднання господарських та управлінських структур у міжрайонні, що ускладнює провадження господарської діяльності та управлінської діяльності, що на кінцевому етапі позначається на наших громадянах. Чи може якісно, а головне своєчасно виконати роботи підприємство, яке обслуговує територію 4 районів, враховуючи те, скільки на сьогоднішній день відбувається надзвичайних ситуацій природного походження?!» - йдеться у зверненні.

Як повідомив заступник начальника Волинського обласного управління водних ресурсів Віталій Мушка, у рамках реалізації європейського законодавства, спочатку планували залишити з семи лише три управління водного господарства в області як окремі юридичні особи. У цьому полягає концепція переходу від адміністративного принципу управління водними ресурсами, передбачається реорганізація всієї водогодосподарської галузі України, у тому числі, районних та міжрайонних управлінь водного господарства.

Після дискусії запропонували лишити чотири управління. Таким чином, до Шацьке управління реорганізують шляхом приєднання до Ратнівського. Це покриє дефіцит загального фонду у водогосподарській галузі. Всі функції, які виконувало Шацьке управління, лишаться у нього, за винятком того, що будуть скорочені деякі посади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus