USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

В СНУ виступили проти закону про декомунізацію

22 Листопада 2017 21:40
Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки виступив за визнання неконституційним Закону України про декомунізацію.

Про це повідомляє 5 канал.

Такої ж думки і науковці Донецького університету імені Василя Стуса, що тимчасово розташований у Вінниці. А в Одеській юридичній академії вважають неконституційним не весь закон, а окремі його норми.

Ці висновки зачитали на засіданні Великої палати Конституційного суду. У КСУ саме почали розгляд подання 46 народних депутатів від "Опозиційного блоку" та інших фракцій. Ті просять перевірити на конституційність Закон "Про засудження комуністичного та нацистського тоталітарних режимів та заборону пропаганди їхньої символіки", який був ухвалений у квітні 2015 року як такий, що порушує сім статей Основного закону України.

У зв'язку з цим Конституційний суд звернувся за експертною думкою до Президента України, голови Верховної Ради, Інституту національної пам'яті, Інституту держави і права, однієї громадської організації та восьми національних університетів.

"Науковці Донецького національного університету імені Василя Стуса у своїй відповіді наголошують, що Закон України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" є нечітким, занадто широким за охопленням, що не відповідає принципу правової визначеності.

Науковці Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки дійшли висновку, що більшість його положень суперечать ряду міжнародних правових норм та Конституції України. Вони наголосили на тому, що є достатньо підстав для визнання його неконституційним у цілому", - заявив суддя-доповідач у справі Віктор Колісник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
123 Показати IP 22 Листопада 2017 21:52
СНУ відзначилось. Ото подія. Може редакція візьме інтерв’ю в його науковців, котрі опаблок підтримали. Так хочеться познайомитись з цими світочами науки.
Студент Показати IP 22 Листопада 2017 22:12
Ніколи б не подумав, що університет так вчинить. Це - огидно.
тиць-здиць Показати IP 22 Листопада 2017 23:42
а совковий педінститут, яким би ти університетом його не назвав, совковим педінститутом і лишицця
Просто Показати IP 23 Листопада 2017 13:46
Зверху троє ибі в ! Яка різниця як називається вулиця, в чому ходити і що говорити?! Холопи відкрийте очі, що у вас з під носу «патріотична» частина населення гроші краде вже навіть не мішками, не вагонами, а значно більшими масштабами. Прикриваються ось такими дурачками, то звичайно буде криза в країні.Найшли бл@&ь проблему....Тобі оппоблок зара як покаже 500грн то ти так кричати будеш від радості що аж мокрий будеш. оскільки це вже майже половина пенсії твоєї бабці, за яку вона при такій політиці тільки на Єврошоп в пятницю за трусами зможе сходити.
Xe-xe Показати IP 23 Листопада 2017 17:51
Саме цікавощо повальну освіти принесли на Волинь не "европейці-поляки", а саме "комуняки" яких тут так щиро ненавидять. Телебачення робить свою справу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus