USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Стамбулі відкрили аеропорт, який стане найбільшим у світі

29 Жовтня 2018 23:41
Найбільша в світі авіагавань, яка відкрилася в понеділок, 29 жовтня, в турецькому мегаполісі, отримала назву Аеропорт Стамбула.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган на церемонії відкриття першої частини третього аеропорту Стамбула, повідомляє Укрінформ з посиланням на Анадолу.

Зі слів Ердогана, аеропорт продовжуватиме розбудовуватися впродовж 10 років, поки всі етапи не буде задіяно до 2028 року. На початку введуть в експлуатацію дві злітно-посадкові смуги, термінал площею 1,4 мільйона квадратних метрів, диспетчерську вишку й допоміжні будівлі.

Влада країни прогнозує, що після відкриття першого етапу новий аеропорт зможе обслуговувати до 90 мільйонів пасажирів на рік. Із реалізацією всіх етапів проекту цей показник має підвищитися до 150 мільйонів, а за потреби буде доведений до 200 мільйонів пасажирів, що дасть йому змогу стати найбільшим у світі.

Загальна площа території аеропорту становитиме 76,5 мільйона квадратних метрів. Загалом новий повітряний хаб матиме шість злітно-посадкових смуг, стоянку на 500 повітряних суден, відкритий і закритий паркувальні майданчики на 70 тисяч автомобілів.

Ердоган повідомив, що після того, як Аеропорт Стамбула почне функціонувати на повну потужність, Міжнародний аеропорт Ататюрка закриється для комерційних рейсів, але збереже за собою статус повітряної гавані.

На першому етапі з нового аеропорту виконуватимуться п'ять рейсів щодня. Турецька авіакомпанія Turkish Airlines 31 жовтня виконає рейс до Анкари, 1 листопада – до Антальї, 2 листопада – до Ізміра. Перший міжнародний рейс буде виконаний з третього аеропорту Стамбула 1 листопада в Турецьку Республіку Північного Кіпру. 8 листопада полетить рейс до Азербайджану.

Після здачі в експлуатацію аеропорт зможе приймати літаки 250 авіакомпаній світу, які літатимуть за понад 350 напрямками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus