USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні 24% дітей навчаються онлайн

27 Лютого 2024 07:38
В Україні 24% дітей навчаються дистанційно, найбільше у східних та південних регіонах.

Про це свідчать результати пілотного дослідження добробуту дітей в Україні після двох років повномасштабного вторгнення «Індекс майбутнього», які презентовані в «Українському домі», передає Укрінформ.

«В умовах війни дистанційне навчання залишається актуальним для значної частки дітей, і фактично кожен п’ятий учень в Україні в цьому році навчається дистанційно. Тут присутня суттєва регіональна диференціація, оскільки ми бачимо, що діти на Сході та Півдні набагато більше навчаються онлайн, аніж діти з інших регіонів», – сказав головний аналітик дослідження Владислав Шиманський.

Так, 24% дітей в Україні навчаються онлайн. Найбільше – у Запорізькій, Луганській, Херсонській та Харківській областях.

Читати ще: Вступна кампанія-2024: Міносвіти затвердило календарний план НМТ

Він зазначив, що 55% батьків «дуже добре чи добре» оцінюють умови для онлайн навчання. Батьки дітей зі Сходу (22%) частіше вказували на погані умови, ніж батьки з інших макрорегіонів (14%).

Також згідно з дослідженням, рівень знань математики системно нижчий за рівень знання української та англійської мови по всій Україні.

Дослідження розроблено за ініціативи Фундації Олени Зеленської та Київської школи економіки і за підтримки Дитячого фонду ООН (UNICEF) в Україні.

Дані для дослідження збиралися з п’яти різних джерел: державних джерел, відкритих джерел, кількісного опитування дітей, інтерв’ю з експертами та людьми, які виховувалися в системі інституційного догляду.

Онлайн-опитування проводилося серед репрезентативної вибірки населення України віком 10–17 років. Було проведено 1313 інтерв’ю по всій Україні (окрім тимчасово окупованих територій України до та після 24 лютого 2022 року).

Результати цього пілотного дослідження стануть основою для розробки державної політики, спрямованої на поліпшення умов життя та майбутнього дітей в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus