USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні ID-картки для повнолітніх будуть платними, - міністр юстиції

15 Липня 2016 23:30
Новий паспорт у вигляді ID-картки українцям віком з 14 видаватимуть безкоштовно, а його вартість для повнолітніх визначатиме уряд.

Про цеповідомляє Укрінформ.

Нагадаємо, Верховна Рада затвердила нові паспорти. Відтепер кожен українець, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт громадянина України.

Так, міністр юстиції України Павло Петренко сказав: "Що стосується ID-карток, то буде прийнято окреме рішення уряду, коли закон набуде чинності. У Грузії за видачу картки вони встановлюють плату, виходячи з того, як швидко ви хочете її отримати. Якщо за одну годину, то це 100 доларів, якщо протягом 30 днів - близько 10 доларів".

Петренко нагадав, що для неповнолітніх таку картку видаватимуть безкоштовно.

"А для повнолітніх, які здійснюватимуть заміну паспорту за власним бажанням, зніматиметься відповідна плата, яка буде визначена Кабінетом Міністрів", - додав він.

Зі слів міністра, завдяки такому рішенню Україна фактично переходить до європейських стандартів.

"Ми знаємо, що у нас багато дітей їздить на навчання за кордон і є можливість отримати паспорт у 14 років. Крім того, згідно з нашим цивільним законодавством, частина прав, які визначають дієздатність, виникають в українців з 14 років. Тому ми відійшли від радянської моделі, що паспорт видається у 16 років, а певні угоди ти можеш укладати з 14 років. І уніфікували та передбачили можливість видачі паспорта з 14 років", - зауважив він.

При цьому, як підкреслив Петренко, законом передбачена можливість замінювати цю ID-картку хоч кожен рік.

"Як це відбувається, наприклад, в Естонії. Ти отримав ID-картку, вона десь стерлася або ти її зламав випадково, ти приходиш до будь-якого сервісного центру, платиш відповідний державний збір і тобі видають нову картку", - наголосив міністр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
aaa Показати IP 16 Липня 2016 09:28
тотальний контроль за українцями, люди не беріть цих карточок
Россия Показати IP 16 Липня 2016 14:28
Один грабеж за все плати по европейским ценам а пенсии и зарплаты по украинским законам. У нас тоже в России так. Но мы удивляемся почему так долго вступаете в этот евро союз. Желаю вам мира и благополучия . Я из СССР .
Депутат Кіїва Показати IP 16 Липня 2016 16:47
Не бреши москалiк. У нас европейска заробiтна зарплата. Слава Україне Героям слава!!!!!!
Петро Семенович Показати IP 17 Липня 2016 09:51
У депутатів---може і європейська,а у всіх інших громадян України вона мізерна і чисто Обібрана-українська!!!
аноним Показати IP 17 Липня 2016 19:00
вже скоро їсти не буде за що купувати людям, а вони ще пнуться в ту эвропу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus