USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні бригади швидких навчають надавати допомогу при хімічній та ядерній небезпеках

6 Вересня 2022 08:12
В Україні близько 10% бригад екстреної медицини були перенавчені й переформатовані на надання допомоги при хімічній, біологічній та ядерній небезпеці.

Про це розказав головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю ZN.ua.

За словами санлікаря, йдеться про спеціально облаштовані бригади «швидких», які мають або антидоти, або костюми, або засоби індивідуального захисту для надання допомоги постраждалим в зоні ураження.

«Повністю бути готовими, наприклад, до застосування зброї масового ураження майже неможливо. Зараз ми більше фокусуємося на тому, щоб підготувати систему, щоб вона могла швидко виявляти будь – які ризики», – зазначив Кузін.

За його словами, в низці регіонів вже пройшли тренінги для фахівців з дозиметрії та радіаційного захисту. Основна функція таких фахівців – забезпечити ефективне реагування в області.

Крім того, як поінформував Кузін, в Дніпрі були проведені навчання, під час яких відпрацьовували евакуацію населення в разі аварійної ситуації на Запорізькій АЕС. Кожна громада встановлює свої схеми оповіщення населення: від гучномовців до дворових чатів або оголошень.

Ризик ядерної катастрофи в Україні

За інформацією НАЕК «Енергоатом», російські окупанти готуються до провокації на Запорізькій АЕС з викидом радіації. Зокрема, вони завезли 10 хімічних лабораторій в Мелітополь і планують рятувати своїх офіцерів і генералів у разі радіаційних викидів на ЗАЕС.

26 серпня МОЗ заявило про те, що Україна забезпечить населення препаратами захисту від радіації.

Також в МОЗ випустили рекомендації щодо того, що потрібно мати вдома, щоб захиститися від наслідків ядерної катастрофи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus