USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

В Україні частково обмежили рух вантажівок

1 Червня 2014 11:15
Відсьогодні, Державне агентство автомобільних доріг України (”Укравтодор”) обмежує рух вантажівок загальною масою понад 24 тонни або з навантаженням на вісь більше як 7 тонн з 10:00 до 22:00 години на літній період. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу держагентства.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, задля безпеки руху обмежели рух великовагового транспорту масою понад 20 тонн автомобільними дорогами Волині. А саме - на автошляхах Т-18-02 /М-07/ - Маюничі - Велика Осниця - Красноволя - Колки - /Р-14/ - Копилля - Рожище - Торчин - Шклинь - /Н-17/ (на ділянці від км 65+400 до км 78+500 (село Сокіл – місто Рожище) та О031379 Рожище – Носачевичі – Луків – Колки - /Р-14/ - /Т-18-02/ - Калинівка – Гораймівка – Майдан Липненський (на ділянці від км 0+050 до км 13+750 (місто Рожище – село Крижівка). А з 22 травня цими автошляхами додатково було обмежено максимальну швидкість руху 40 км/год усіх транспортних засобів.

Згідно з повідомленням Укравтодору, висока температура повітря в літній період приводить до значного нагрівання асфальтобетонного покриття, через що воно м`якшає.

За попередніми розрахунками, сума збитків дорожнього господарства через недбалу експлуатації доріг компаніями-перевізниками щороку досягає 2 млрд грн.

Як уточнили в прес-службі, вантажівкам буде дозволено рух лише в нічний час доби, а вдень вони перебуватимуть на спеціальних стоянках і майданчиках відпочинку, зокрема поблизу об`єктів сервісу.

«Дотримання цих вимог жорстко контролюватиметься Укртрансінспекцією, Державтоінспекцією і дорожніми підприємствами», - підкреслили в прес-службі.

Також повідомляється, що рішення про запровадження сезонного обмеження вже прийнято в Житомирській, Київській, Миколаївській, Черкаській і Чернігівській областях. Відповідні дорожні знаки і панно для інформування громадян у цих регіонах вже встановлено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus