USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

В Україні через новий штам коронавірусу змінять ПЛР-тести

22 Грудня 2020 18:12
В Україні до кінця грудня змінять ПЛР-системи і процес тестування через новий мутований коронавірус, який зафіксували у Великій Британії.

Про це на брифінгу заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає ТСН.

Велика Британія 27 грудня повинна опублікувати дослідження про зміну праймерів (короткий фрагмент ДНК – або РНК-мішені – ред.) нового коронавірусу. «В кінці грудня Центр громадського здоров’я збере всіх виробників тест-систем ПЛР, а також постачальників і промовить про зміну праймерів для того, щоб змінити наші ПЛР-системи і щоб додати мішень, яка буде виловлювати білок нового вірусу», – сказав Ляшко.

Нагадаємо, перший випадок нового штаму COVID-19 виявили у Великій Британії, а відомо про це стало 14 грудня. Уже зафіксовано понад тисячу випадків зараження цим новим штамом.

Служба громадської охорони здоров’я Англії 20 грудня повідомила, що новий варіант коронавірусу в Британії почав стрімко розповсюджуватися ще від середини листопада, а міг з’явитися в країні взагалі ще у вересні 2020 року. Водночас до середини листопада він поширювався досить повільно.

Відомо, що мутований коронавірус «VUI – 202012/01» передається легше, аніж його попередники, втім, немає доказів того, що він збільшує ймовірність важкого перебігу захворювання чи смерті. Дослідження у цьому напрямку тривають.

Як повідомлялося, на Закарпатті вже є випадки інфікування новим штамом мутованого коронавірусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Чуйка Показати IP 22 Грудня 2020 20:37
Щось мені підказує що якраз з того самого вересня ми тим штамом і хворіємо, бо ПЛР тести в багатьох людей не показували наявність коронавіруса, хоча симптоми всі були,так само як дуже багато людей перехворіло восени 2019 на вірусну хворобу дуже схожу по симптомах на ту яку через пару місяців назвали коронавірусом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus