USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Більше тестів на COVID-19: як Волинь готується до сезону грипу та ГРВІ

4 Вересня 2020 13:28
Лабораторія Волинського обласного лабораторного центру, як заплановано, проводитиме 1000 ПЛР-тестів на добу.

Про це йшлося 4 вересня під час брифінгу у Волинській облдержадміністрації.

Головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко розповіла, що лабораторія обласного лабораторного центру переїздила, закупляла та налагоджувала нове обладнання, тож у зв’язку з цими технічними питаннями на деякий час утворилася черга, тому зразки відправляли до інших лабораторій. Уже зараз черги немає.

Загалом обласний лабораторний центр проводить 500-600 досліджень зразків у день, може робити і 700 тестів.

«Думаю, ми вийдемо на показник у 1000 ПЛР-тестів. Ми закупили автоматизовану станцію», – сказала Наталія Янко та додала, що раніше до лабораторії надходило 1000 і більше зразків, а зараз – 400-500.

В. о. генерального директора ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» Ігор Кузін, який перебуває на Волині з робочим візитом, зазначив, що у випадку надходження великої кількості зразків центр зможе перейняти певну їх кількість, аби розвантажити лабораторію обласного лабораторного центру до того часу, поки вона не налагодить свою потужність.

Він відзначив, що проблемою лабораторій усієї країни є, зокрема, невчасне надходження розхідних матеріалів, потрібних для проведення досліджень.

Ігор Кузін зауважив, що штату лабораторії обласного центу достатньо для проведення більшої кількості тестів. Окрім того, він наголосив, що в жовтні очікується настання сезону грипу та ГРВІ, тож кількість осіб, у яких братимуть зразки для ПЛР-тестування, збільшиться. Саме тому в області має запрацювати ще одна лабораторія, яка робитиме ПЛР-тести. Окрім того, приватні лабораторії теж долучаться до проведення безкоштовних тестів особам із пріоритетної групи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Glover Показати IP 4 Вересня 2020 13:41
А ви знаєте, що вірус той ставлять навідь здоровим людям аби потім отримати зарплату в три рази більшу. Мені сказала мед працівник це!
Roger до Glover Показати IP 4 Вересня 2020 17:02
Я вам теж багато чого можу розповісти... :) Факти, докази і до суду, а по іншому це все бла-бла!
111 до Roger Показати IP 5 Вересня 2020 20:12
Для початку докажіть протилежність! Людина правду написала. Є таке.
Ірина Показати IP 4 Вересня 2020 21:33
От поясніть мені як таке може бути: В статті написано що на Волині щодня проводиться від 500 тестів і більше, на сьогодні виявлено 5.723 хворі людини з них на разі хворіє 1.535 людей, померло 126, одужало 4.062, підозри 7.476 І ЦІ ДАНІ ЗА ВЕСЬ ПЕРІОД З БЕРЕЗНЯ!!! Так от, ЯК МОЖЕ НЕ ВСТИГАТИ ЛАБОЛАТОРІЯ РОБИТИ ТЕСТИ І ЗАТРИМУВАТИ ПО 2 ТИЖНІ РЕЗУЛЬТАТ??????????!!!!!! Якщо просто «додати 2+2», то вийде що протестувати всіх хворих і контактуючих можна було за 27 днів!!!!! при тестуванні в мінімум 500 тестів на день!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus