USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

В Україні до кінця року планують ввести електронні лікарняні

24 Березня 2019 07:00
До кінця 2019 року в Україні з’являться електронні лікарняні.

Про це розповіла виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун в інтерв’ю Радіо Свобода, передає Кореспондент.

«До кінця цього року будуть електронні лікарняні. Там є дуже великі корупційні схеми, які відбуваються з лікарняними. І в нас уже є пілотна програма по електронній медичній картці. Де пацієнт йде до лікаря, і замість того, щоб написати в медичну історію на папері, усе буде зараз у системі eHealth», – зазначила Супрун.

За її словами, електронна система допоможе вирішити проблеми з корупцією.

«Лікарняні будемо отримувати від своїх сімейних лікарів, від тих лікарів, які нас лікують. Лікар відповідатиме за його або її електронний підпис на цьому лікарняному. Як прийдуть до лікарні або додому, а цієї людини немає на місці, то відповідає не тільки ця людина, а лікар, який видав. І коли буде професійне ліцензування лікарів, буде спосіб, щоб покарати також і лікаря, можна навіть відібрати ліцензію», – сказала Супрун.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
777 Показати IP 24 Березня 2019 09:02
та не,ты свалишь в пендосию,инадеюсь гораздо раньше....
Лідія Показати IP 25 Березня 2019 08:53
Нарешті... я за електронні карточки! Давно пора, а то у лікарні якась з ними чудесія, самі зникають, самі находяться)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus