USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

З квітня в Україні запрацюють електронні лікарняні

3 Березня 2020 23:24
Кабінет міністрів України ухвалив постанову про запровадження електронних лікарняних, які мають прибрати листки непрацездатності, тобто традиційні лікарняні. Нова система має запрацювати вже з квітня 2020 року.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет, інформує Громадське.

«Ідея проста. Замість того, щоб виписувати лікарняні (офіційно, «листки непрацездатності») на паперових бланках, лікарі будуть це робити через простий веб-інтерфейс із використанням цифрового підпису», – повідомив Дубілет.

Він зазначив, що над проєктом електронних лікарняних в уряді працювали протягом останніх декількох місяців.

В уряді сподіваються, що система електронних лікарняних зекономить державі мільярди гривень, які виплачуються за фальшивими листками непрацездатності. Також там очікують, що підробити електронні лікарняні буде складніше, адже всі дії лікарів будуть автоматично фіксуватися у спеціальній електронній системі.

«Громадянам можна буде не відвідувати лікарню окремо, щоб закрити лікарняний. Лікар ставить строк лікарняного за замовченням і він може закриватись без додатково візиту (візит потрібен, якщо строк інший)», – пояснив міністр Кабміну.

Він наголосив, що запровадження системи електронних лікарняних не коштувало державі нічого, адже її розробили на базі вже існуючого програмного забезпечення Пенсійного фонду, яким бізнес давно користується.

«Дуже люблю такі кейси, коли замість створення нової дорогої ІТ-системи ми швидко адаптуємо те, що вже є, і не ускладнюємо життя ані бізнесу, ані для держави. Маємо запуститись вже у квітні», – додав Дубілет.

Раніше в уряді підрахували, що запуск електронних лікарняних дозволить державі зекономити до 4 мільярдів гривень на рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сераховичі Показати IP 4 Березня 2020 10:19
Нет не працює, сімейний лікар не те ,що з комп*ютром з телефоном не ,,дружить,, до того ж 6 міс на лікарняному і тримає в заручниках 2 тис пацієнтів, Звільнити його не можна і працювати нема кому! Навіть виписати рецепт чи взяти направлення проблема особливо для немічних та одиноких......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus