USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

В Україні дозволили перебувати в укриттях з тваринами

26 Січня 2024 10:20
В Україні внесено зміни до «Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту», і відтепер людям дозволили перебувати в укриттях з тваринами.

Про це 25 січня йдеться у наказі міністерства внутрішніх справ України.

«Люди, які приходять в укриття із тваринами, мають розміщуватися в окремих приміщеннях або відокремлених місцях. Людина, яка привела тварину, має постійно за нею наглядати, а також дбати про безпеку інших людей, майна та самої тварини і дотримуватися санітарних норм», – сказано в документі.

Наказ внесено до єдиного реєстру державних нормативних актів.

Читати ще: Витримує 43 тонни ваги: українець розробив «домашнє укриття» зі сталі

14 грудня 2023 року під час повітряної тривоги, оголошеної через ракетну атаку, 11-річна дівчинка та 12-річний хлопчик намагалися потрапити до укриття в одній зі шкіл у Святошинському районі. Побачивши, що діти були із собакою, охоронець не допустив їх до укриття, попри очевидну загрозу їхньому життю через ракетну атаку. Щодо цього випадку було зареєстровано кримінальне провадження і розпочато досудове розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus