USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«В Україні – епідемія інфекційних захворювань», – директорка луцької поліклініки

13 Серпня 2019 08:59
В Україні спостерігається нестійка епідемічна ситуація щодо інфекційних хвороб: захворюваність на кір, багряницю, епідемічний паротит, кашлюк, дифтерію набуває загрозливого характеру.

Про це під час оперативної наради повідомила директор КП «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська.

З її слів, в поліклініці працює Центр профілактичних оглядів, працівники якого проводять профілактичні медичні огляди, вакцинацію та ревакцинацію дітей навчальних закладів усього міста, з них: школярів – 26 тисяч 744 дітей; у садочках – 10 тисяч 176 дітей.

«Проблема щеплень актуальна для Луцька протягом останніх двох років, особливо коли були спалахи захворюваності на кір. Чотири роки тому в Україні померла дитина від поліомієліту, а тиждень тому – від правцю. Щеплення від цих хвороб є обов’язковими згідно із законом, тому дітям, які їх не мають відвідувати навчальні заклади не дозволяється. Бо нещеплена дитина - загроза для щеплених»,- каже медик.

Також, зі слів лікаря, проблемою є те, що в Луцьку деякі батьки вперто ігнорують запрошення на щеплення.

За станом на сьогодні, дві третіх людей, які захворіли на кір – дорослі, хоча раніше кір вважали дитячою хворобою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Цікаво Показати IP 13 Серпня 2019 09:46
"Бо нещеплена дитина - загроза для щеплених»,- каже медик." - а от саме цієї фрази хотілося б почути роз'яснення. Взагалі прості люди вважали що для щеплених загрози не має бути, адже вони стали захищеними. Виходить що в щеплених посадили імунітет і тепер для них всі загроза? В принципі це співпадає з думками тих хто проти щеплень. І тільки не скажіть що щеплення не гарантує захист від хвороби, бо це все настільки стає абсурдним. Бізнес і нічого крім бізнесу?
1 Показати IP 13 Серпня 2019 10:00
Щеплення робитимуть тоді як належним чином буде проходити перевірка дитини перед процедурою, кримінальна відповідальність за неяеісні вакцини, а так як вакцинація не 100% безпечна для усіх, тому варто, як закордоном подбати про фінансову компенсацію (хоча ніякі гроші не вернуть диття чи здоров'я дитині). А то виходить, що батьки у всьому винні-підпис поставили, от і на вас уся відповідальність, а медики не несуть відповідальності ( в кого ж тоді профільна освіта???). А для незаангажованості статті варто було б написати ще про те як за кордоном відбувається вакцинація, та наслідки її, адже відсоток летальності завжди є. Бо інакше ця стаття ні до чого не спонукає, лише однобоке висвітлення, може краще звертатися за оцінкою до усіх сторін конфлікту?!
Лев до 1 Показати IP 13 Серпня 2019 12:32
Нема конфлікту. Є висвітлена інформацію з оперативної наради. Представників від противників щеплень не було.
Олеся Показати IP 13 Серпня 2019 10:36
Хто з таких лікарів відповів,відповідає і відповість за тяжкі наслідки вакцинації?!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus