USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

В Україні хочуть створити мапу провайдерів, які забезпечать інтернет під час блекаутів

29 Жовтня 2023 22:33
Міністерство цифрової трансформації та ЛУН.Місто підписали меморандум про розробку мапи провайдерів, які забезпечуватимуть інтернет під час можливих знеструмлень тривалістю до 72 годин.

Про це повідомляє Мінцифри.

Найближчим часом проєкт буде доступним для жителів Києва.

«Телеком-компанії активно переходять на технології, стійкі до знеструмлень, та резервне живлення, щоб люди були онлайн під час тривалих блекаутів до 3 діб. Продовжуємо працювати з партнерами, створюємо мапу інтернету під час знеструмлень. Українці зможуть легко знайти таких провайдерів у своєму будинку або поруч і мати зв’язок», – заявила заступниця міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

На мапі українці зможуть знайти найближчого інтернет-провайдера, який перейшов на енергоощадні мережі за технологією xPON, одразу ж отримати контактні дані та за потреби подати заявку на підключення.

Мапу регулярно оновлюватимуть і доповнюватимуть інформацією про компанії, які використовують технологією xPON.

«Крім цього, разом інформуватимемо людей про різні технології, що дають змогу бути онлайн без електроенергії, та тривалість їх роботи», – підкреслили у Мінцифри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 30 Жовтня 2023 09:29
Займаються єрундою

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus