USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні хочуть законодавчо врегулювати сезонну зміну гуми

13 Листопада 2020 17:57
Заступник голови Департаменту патрульної поліції Олексій Білошитський вважає, що питання сезонної зміни шин потрібно врегулювати на законодавчому рівні.

Про це повідомляє 24 канал.

Напередодні зими водії поділяються на декілька типів: ті, хто змінює літні шини на зимові й ті, хто вважає це не обов’язковим. Перші – взимку керують автомобілем без зайвих зусиль, а другі – нервово стискають кермо щоразу, як здійснюють черговий маневр. Або просто не виїздять на дороги. А ще є водії, які використовують всесезонні шини.

Більшість водіїв усвідомлюють важливість сезонної заміни шин. Тож, коли надворі холоднішає, вони не мають клопоту на дорозі. Натомість ті, хто ігнорує цю необхідність, мають більше шансів втрапити в ДТП. Адже маневри не завжди вдаються так, як хотілось би. Особливо, коли сніг та ожеледь.

«На жаль, донині в нашій державі на законодавчому рівні не врегульовано питання сезонної заміни шин. Існують вимоги лише щодо їхньої якості. Україна входить до числа тих країн, в яких зимові шини не є обов’язковими. Карта під дописом наочно це демонструє. Але порівняйте українські зими та італійські, іспанські чи французькі. Наш клімат суттєво відрізняється й зими зазвичай мають значно нижчі температури», – пише Олексій Білошитський.
«Нам варто переймати найкращий досвід у сфері безпеки дорожнього руху. Тож, введення на законодавчому рівні обов’язковості заміни літньої шини на зимову, може суттєво покращити ситуацію на дорогах України в холодний період та зменшити кількість ДТП», – вважає поліцейський.

Щоправда практична реалізація плану Олексія Білошитського викликає багато питань. По-перше, існують всесезонні шини – як бути з ними? По-друге, щоб штрафувати водіїв, кожен поліцейський має бути експертом і вміти відрізнити зимню, літню або всесезонну шину. Ну і нарешті, чи не з’явиться у поліції нова причина для зупинки: перевірка сезонності шин?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
B-2 Показати IP 13 Листопада 2020 18:08
По-перше: зими в нас з кожним роком стають все м'якішими в плані опадів і морозів. По-друге: попахує явним протекціонізмом виробників чи імпортерів шин.
Ноунейм до B-2 Показати IP 13 Листопада 2020 20:39
Ти явно не водій, при -1, а якщо ще й перед цим дощ пройшов, утворюється афігєнний такий голольод.
дідо Показати IP 13 Листопада 2020 18:30
Як на пенсію 1500 ₴ купити зимові шини? Нехай піднімуть зарплати ,а тоді вимагають. Держава повинна виділяти безплатно шини для громадян,бо в Україні є два наших завода.
нашо тобі машина до дідо Показати IP 13 Листопада 2020 20:28
Для чого тобі машина троль на 1500 на місяць, а ще продай квартиру та купи меншу і продай собаку, якшо немаеш за що кормити
Ноунейм до дідо Показати IP 13 Листопада 2020 20:33
На пенсію в 1500 заправить грошей хватає? Потім такий з пенсієй в 1500 без страховки влетить в когось своїм корчом на літній лисій резині, людині потім за свої гроші машину ремонтувати?
Анонім Показати IP 13 Листопада 2020 18:34
це в Норвегії не обов’язкові зимові шини ???
69 Показати IP 13 Листопада 2020 19:40
А сезонна зміна гуми і презервативів стосується ?
член кориспондент Показати IP 13 Листопада 2020 20:33
69 ти раньше галоші поміней

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus