USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні ліквідували чотири нові канали виїзду ухилянтів за кордон

16 Вересня 2022 18:59
Під час спецоперацій у Львівській, Одеській, Миколаївській та Вінницькій областях Служба безпеки заблокувала нові канали нелегального виїзду за межі України громадян призовного віку.

Вартість «послуг» становила від 3 до 10 тисяч доларів США залежно від обставин і терміновості зарубіжного «рейсу», інформують в СБУ.

Завдяки своєчасному реагуванню співробітників Служби безпеки України вдалося запобігти нелегальному переправленню за кордон більш як сотні ухилянтів.

У Львівській області ліквідовано механізм протиправного виїзду під виглядом перевезення іноземних вантажів для потреб ЗСУ.

Для цього зловмисники за гроші виготовляли для своїх «клієнтів» документи від імені кількох псевдоволонтерських організацій, що нібито транспортують гуманітарну допомогу.
Насправді потенційними учасниками «трафіку» були громадяни, які навіть не вміють керувати автомобілем і не мають водійських прав. У разі виїзду за кордон вони не планували повертатися в Україну.

Читати ще: На Волині судитимуть адвоката за сприяння незаконному виїзду чоловіків за кордон

Встановлено, що до організації схеми причетна злочинна група одного з кримінальних авторитетів. Наразі співробітники СБУ затримали її організатора на передаванні половини суми грошової «винагороди» у розмірі 5 тисяч доларів.
На Одещині заблоковано канал незаконного перетину держкордону на підставі фіктивних посвідок представників одного з міжнародних благодійних фондів.

Серед учасників оборудки були посадовці кількох контрольно-пропускних пунктів. Саме вони забезпечували ухилянтам безперешкодний виїзд за межі України без ретельної перевірки документів.
Читати ще: Лікар із Луцька разом зі спільниками допомагав чоловікам незаконно виїхати за кордон

Співробітники СБУ затримали двох організаторів схеми в районі пропускного пункту «Кучурган». Ще одну злочинну групу викрито на спробі прихованого вивезення призовників на власному авто до Молдови та Румунії.

У Миколаївській області затримано організатора «трафіку» протиправних виїздів за кордон через використання підроблених документів учасників волонтерського руху та фейкових висновків медичних закладів (МСЕК).
На Вінниччині викрито керівника місцевого автотранспортного підприємства, який налагодив схему незаконного виїзду за кодон під виглядом «другого водія» вантажівки.

Читати ще: СБУ прикрила чотири масштабні канали нелегального виїзду чоловіків за кордон

Для цього посадовець їх фіктивно працевлаштовував та залучав до міжнародних товарних перевезень.

Причетних зловмисників затримано, їм повідомлено про підозри за ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Наразі за всіма викритими фактами тривають досудові розслідування для притягнення до відповідальності всіх винних осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Іван Показати IP 16 Вересня 2022 19:38
Ну герої, накрили!!! Навіщо тримати людей як в тюрмі, солдати з них все одно ніякі, дезертирів треба армії? Я дивуюсь, відкрийте кордони, мільйон втече а інші будуть заробляти, переводити гроші на підтримку країни
Закон Показати IP 16 Вересня 2022 20:38
Ухилянти чи ні може вирішити тільки суд! Вже трохи починайте займатися самоосвітою, а не вигукувати примітивні гасла...
Хонда Показати IP 16 Вересня 2022 20:51
Скоро як в Мексиці буде. - тунелі, дельтаплани і т.д.
Підприємець Показати IP 16 Вересня 2022 21:05
Візьму в оренду метр кордону. Можна без прикордонників і митників.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus