USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

В Україні може подорожчати інтернет

25 Червня 2018 19:20
Ухвалення законопроекту №6688, яким хочуть дозволити СБУ без рішення суду блокувати сайти, призведе до подорожчання послуг інтернет-доступу і монополізації інтернет-ринку.

Про це заявив глава Інтернет-асоціації України Олександр Федієнко. За його словами, цю законодавчу ініціативу вдалося заблокувати за допомогою громадськості торік, передає «Ліга.net».

«Думали, що проект взагалі заморожений. Але через рік знову з'явився, - каже Олександр Федієнко. - Закупівля за гроші провайдерів техзасобів для моніторингу та блокування контенту призведе до подорожчання послуг. І це - шлях до монополізації на ринку».

За оцінками засновника і директора провайдера НетАссіст Максима Тульева, загальна вартість всіх техзасобів, які депутати хочуть зобов'язати закупити інтернет-провайдерів, становить майже $1,5 млрд.

Законопроектом №6688 також передбачається створити реєстр рішень про клопотання щодо блокування сайтів, який передадуть під управління телеком-регулятора НКРЗІ. За ненадання операторами даних про предмет перевірки на письмову вимогу посадових осіб НКРЗІ - штраф у розмірі 1% від річного доходу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus