USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

СБУ хочуть дозволити без рішення суду блокувати сайти

21 Червня 2018 22:29
До порядку денного Верховної Ради включили законопроект №6688, яким хочуть дозволити СБУ без рішення суду блокувати сайти.

Про це йдеться в картці законопроекту на сайті парламенту, передає Українська правда.

Його автори, нардепи з комітету нацбезпеки і оборони Іван Вінник, Дмитро Тимчук та Тетяна Чорновіл пропонують внести зміни до деяких законів з метою "протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері".

У разі ухвалення закону такими загрозами вважатимуть вплив на дії органів влади і віднесуть їх до категорії "технологічний тероризм".

Зокрема, Службі безпеки України хочуть надати право блокувати доступ до будь-якого інформаційного ресурсу вже не тільки за рішенням суду, а й на підставі рішення прокурора, слідчого або Ради нацбезпеки і оборони.

Законодавчою ініціативою обурилася перший заступник голови комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова.

Вона написала у Facebook, що прикладом таких загроз, з якими пропонує боротися цей законопроект, є "будь-який громадський контроль чи пересічний пікет".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Степан (Крымчанин) Показати IP 21 Червня 2018 22:57
А це не забагато позасудових функцій у спецслужби?
Антонім Показати IP 21 Червня 2018 23:40
Дякую депутатам за турботу. Але, нехай турбуються про себе. Вони теж не вічні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus