USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

В Україні набув чинності закон про штрафи за відсутність масок

21 Листопада 2020 10:36
Відсьогодні набув чинності закон, який запроваджує штрафи за перебування у громадських спорудах і транспорті без одягнутих засобів індивідуального захисту.

Як передає Укрінформ, закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», було офіційно опубліковано напередодні, 19 листопада, а в суботу, 21 листопада, він набуває чинності.

Закон спрямований на запобігання розповсюдженню гострої респіраторної хвороби COVID-19 серед населення України.

Так, у статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення відтепер передбачено покарання за перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

Такі правопорушення каратимуться штрафом від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 грн до 255 грн).

Штраф може стягуватися на місці вчинення адміністративного порушення за допомогою безготівкових платіжних пристроїв.

Накладати штрафи зможуть органи внутрішніх справ, Національна поліція, уповноважений орган охорони здоров’я, уповноважені органи Державної санітарно-епідеміологічної служби, а також органи місцевого самоврядування.

Як повідомлялося, закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» (№ 3891) Верховна Рада ухвалила 6 листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
1+1 Показати IP 21 Листопада 2020 10:48
Писец
Остап Вакарчук Показати IP 21 Листопада 2020 10:58
Знову думаю, що у влади нічого путнього з цього не вийде по причині за розміром ну дуже малих штрафів. Штраф повинен бути не менше 500-1000 грн., коли оце чудо уперте та недисципліноване заплатить у бюджет за недотримання карантинних обмежень. Якщо у когось із затриманих немає з собою документів чи грошей для штрафу, доставляти таких у поліцейський відділок на місці проводити встановлення особи порушника та здійснювати з порушником профілактично-роз'яснювальну роботу, при затримані неповнолітніх осіб - викликати батьків, у разі відсутності таких піклувальників або представників будинку-інетернату де проживає неповнолітній. Ось можливо після таких рішучих заходів щось зрушиться з мертвої крапки.
Волинянка Показати IP 21 Листопада 2020 12:13
Давно треба було запроваджувати.
Олександр Показати IP 21 Листопада 2020 13:41
ПОТРІБНО ВСІМ ВПАСТИ В ЗИМОВУ СПЛЯЧКУ.
Отакої Показати IP 21 Листопада 2020 15:18
Перебрав декілька сайтів з подібною новиною - ніде немає посилання на сам закон. Чому? Ну мають же бути якісь підводні течії. Зайшов на сайт ВР і прочитав ... ледве не впав зі стільця. Знаєте куди вписали 44-3? Звичайно, в статтю 44, а вона називається "Стаття 44. Незаконні виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах" (С). Ну і хто що курив?
все для народу Показати IP 21 Листопада 2020 18:50
Краще поставте тих патрульних поліцейських щоб маски пенсіонерам безкоштово роздавали - більше толку від них буде, а то вже так пообкладали народ тими штрафами, доставками та підвищеннями, що скоро в Україні тільки Верховна рада і залишиться)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus