USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На скільки штрафуватимуть українців за відсутність маски

1 Липня 2020 19:46
Громадян України штрафуватимуть за відсутність масок в громадських місцях під час карантину на суму від 170 до 255 гривень.

Про це заявив глава Мін'юсту Денис Малюська, повідомляє УНІАН.

Нагадаємо, відтепер в Україні встановлюється спеціальна відповідальність за неносіння масок для громадян України і окремо - відповідальність юридичних осіб: власників будинків, споруд і громадського транспорту під час перебування громадян, які зобов’язані пропускати громадян у вказані приміщення лише за наявності масок.

Штрафи для фізичних осіб будуть істотно зменшені. І якщо зараз штраф за відсутність маски для громадян складає 17 тисяч гривень, то відтепер штраф становитиме від десяти до п’ятнадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян – тобто 170 - 255 гривень.

Для посадових осіб розмір штрафу залишається незмінним. Водночас для юридичних осіб суми штрафів за недотримання маскового режиму будуть збільшені та становитимуть від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 3 гривень до 5 100 гривень).

Як повідомлялося раніше, через різке збільшення хворих на коронавірус в Україні з 22 червня уряд посилив контроль за дотриманням карантинних обмежень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Авжеж Показати IP 1 Липня 2020 21:47
Оскаржити 17000 сам Бог велів. Тепер же щоб ви не зверталися до суду за таку "смішну" суму, бо витрати будуть більші, вони і встановили такі "штрафи". Хоча з іншої сторони я за те щоб всі без винятку вдягали маску перед входом до громадського транспорту або магазину чи поліклініки, лікарні тощо. І щоб реально вдягали, а не так як "контролери" сьогодні в тролейбусі - тримають маски на бороді, а іншим роблять зауваження. Да, і не забуваємо що той же уряд зобов'язав всіх власників будівель безкоштовно надавати маски при вході, а не не пускати без маски.
Сказочник Показати IP 1 Липня 2020 22:27
Маски повинні носити хворі люди. А віруси настільки малі -- це одна мільйонна від міліметра і маска від них не захистить. А з іншої сторони ми дихаємо відходами від свого організму і надалі дехто захворіє на інші хвороби. Маски --- це бізнес.
скептик Показати IP 2 Липня 2020 12:53
свою безпорадність у профілактиці хвороби влада компенсує дебільними рішеннями. маски захищають від вірусів як мертвого кадило

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus