USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні подорожчає оренда квартир: коли і на скільки

1 Лютого 2021 12:32
Вартість оренди квартир в Україні стримує карантин і подорожчання комунальних послуг. Експерти запевняють, що незважаючи на це, ціни на житло в 2021-му зростуть як мінімум на 10%.

Про це повідомляє OBOZREVATEL.

За словами президента Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України Юрія Піти, через пандемію тенденції ринку зараз прогнозувати складно. Спеціаліст розглядає два сценарії розвитку подій в 2021 році.

Перший: пандемія триває, вакцинація не допомагає, економіка нормально не працює. У такому випадку оренда залишиться на тому ж рівні, що і зараз, а може, ціна навіть буде знижуватися.

Другий сценарій: карантин послаблюють, бізнес розвивається, люди їдуть працювати. Тоді попит на оренду збільшується і буде рости.

«Був великий виплеск квартир, а орендарів не було. Тому вони демпінгували. Квартиру певного класу, яку можна було зняти раніше за 20 тис., пропонували за 15 і навіть 13 тис. Але це точкові операції. Їх по всьому Києву було оформлено, може, близько 200. А потім все вирівнялося», – сказав голова правління Спілки консультантів з нерухомості Іван Кудояр.

За прогнозами Івана Кудояров, в 2021 році ціни точно виростуть: «Якщо будуть підвищуватися ціни на нерухомість, то вони зобов’язані тягнути за собою і оренду. На 10% за рік вона точно виросте, незважаючи на локдауни і якісь катаклізми».

Карантин не міг не позначитися на ринку оренди в Україні. Він впав ще під час першого локдауна, саме тоді тисячі українців залишилися без роботи, поїхали з великих міст. Також перестала користуватися попитом подобова оренда житла. Ті, хто раніше заробляли на туристах і відрядних, перейшли на ринок довгострокової оренди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus