USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

В Україні посилили захист викривачів корупції

4 Лютого 2021 22:02
Верховна Рада схвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт про захист викривачів корупції. Рішення підтримали 253 нардепи.

Про це повідомляє ТСН.

Закон передбачає створення Єдиного порталу повідомлень про корупцію. Фінансування роботи порталу планують покрити за рахунок міжнародної технічної допомоги, що отримує НАЗК.

Єдиний портал повідомлень викривачів гарантує дотримання умов конфіденційності та анонімності, а також доступ викривачів до інформації про стан та результати розгляду таких повідомлень. Водночас викривачам корупції гарантують захист інформації, яку вони надають.

«Ухвалення закону забезпечить створення ефективної та захищеної системи отримання, обробки та обліку повідомлень про корупційні, пов’язані з корупцією правопорушення», – йдеться в пояснювальній записці.

Викривач після стягнення коштів з корупціонера у дохід держави може отримати винагороду, якщо хабар або завдані державі збитки перевищили 5000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (тобто понад 10 млн грн). Сума винагороди не може перевищувати понад 12,5 млн грн.

Нагадаємо, що ДБР затримало колишнього помічника нардепа, який «торгував посадами». Зловмисник за 200 тисяч доларів обіцяв влаштувати потерпілого на роботу в Офіс президента.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Відкривачка Показати IP 5 Лютого 2021 01:14
Вже бачимо, як посилили захист журналістів. На прикладі каналу Наш.
Народна прокуратура Показати IP 5 Лютого 2021 09:49
Вже все зробили для викорінення корупції: Національне антикорупційне бюро, Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, Національне агентство запобігання корупції, Антикорупційний суд, усі - з захмарними зарплатами й фінансуванням службової діяльності, викривачів-стукачів, платні камери у тюрмах для багатих, зміни в КПК України спеціально для полегшення роботи вказаних органів, а результатів все нема й нема.
Демократкиня Показати IP 5 Лютого 2021 10:36
Друзьям - всё! Врагам - законы.
Всім Показати IP 5 Лютого 2021 16:44
Більших пок****ів, як всякого роду "викривачів" годі й шукати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus