USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Китайська гречка не потрібна навіть Держрезерву

5 Травня 2011 12:11
Державний комітет України з державного матеріального резерву не має наміру закуповувати китайську гречку.
Про це заявив голова комітету Олексій Лелюк, коментуючи слова прем'єр-міністра Миколи Азарова про те, що у разі відсутності покупців гречки з Китаю її буде відправлено на зберігання в резерв, повідомляє Українська правда із посиланням на УНІАН.
Лелюк зазначив, що його відомство не причетне до закупівлі китайської гречки.
«Держрезерв закуповує тільки продукцію, яка відповідає нормам ГОСТ і ДСТУ, що забезпечує належну якість продукції, котра зберігається на наших складах. Тому закупівля китайської гречки не в компетенції нашого відомства», - сказав Лелюк.
Він упевнений, що після того, як на гречаному ажіотажі заробили виробники, нинішнього року площі посівів гречки істотно збільшаться.
Нагадаємо, 29 квітня Азаров сказав, що у разі відсутності покупців китайської гречки її покладуть у резерв.
Україна і Китай 21 лютого підписали контракт на поставку гречки в Україну.
Відповідно до даного контракту, перша партія законтрактованої гречки була відправлена з Китаю 11 березня 2011 року судном MSC BERYL.
27 квітня міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк повідомив, що перша партія гречки з Китаю в обсязі 500 тонн надійшла до України через Одеський порт.
27 квітня в прес-службі компанії «Хліб Інвестбуд» повідомили, що на 30 квітня заплановане відвантаження китайської гречки з контейнерів на склади тимчасового зберігання для подальшого розподілу і транспортування у регіони.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus