USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

В Україні при дитячих лікарнях планують створити школи

25 Червня 2018 14:09
Міністерство освіти і науки планує створити школи при дитячих лікарнях.

Про це йшлося під час засідання робочої групи з питань створення передумов для навчання учнів, які тимчасово перебувають на лікуванні в закладах охорони здоров'я, передає Gazeta.ua.

«Передусім наше головне і важливе завдання - створити усі необхідні умови, щоб діти, які тимчасово не відвідують заклади освіти через хвороби, змогли продовжувати навчатися. Саме тому ми спільно з МОЗ та представниками громадської організації Small heart with art починаємо розробляти концепцію та усю необхідну законодавчу базу, щоб якнайшвидше запустити цей процес», – каже генеральний директор директорату інклюзивної та позашкільної освіти МОН Лариса Самсонова.

Зараз в Україні існують класи при лікарнях «Охматдит» у Києві та Львові. До дітей приходять вчителі зі школи, за якою вони закріплені. Іноді дітям видають табелі успішності після закінчення класу.

Концепцію запозичать у Фінляндії. Там при лікарнях є 28 навчальних закладів. Такі школи існують понад 100 років. Згідно із законодавством Фінляндії кожна велика лікарня повинна мати школу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus