USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні скасують ЗНО для випускників, які не вступатимуть цьогоріч у виші

15 Червня 2020 16:46
Державну підсумкову атестацію у формі ЗНО можуть не проходити ті випускники, які не вступатимуть до вищих навчальних закладів у 2020 році. Днями з'явиться відповідний закон.

Вже незабаром ухвалять законопроєкт про COVID-19. У ньому буде окремий пункт про випускників, яких звільнять від складання державної підсумкової атестації, повідомила виконувачка обов’язків міністра освіти Любомира Мандзій, пише ТСН.

За її словами, вже найближчим часом буде ухвалений законопроєкт про COVID-19, і в ньому буде окремий пункт саме про випускників, яких звільнять від складання державної підсумкової атестації, якщо вони не матимуть бажання вступати до ВНЗ цього року.

Свої атестати вони отримають вже цього місяця. Також, за даними урядовців, цей крок може зменшити навантаження на центри тестування приблизно на 30%

Нагадаємо, що уряд неочікувано скасував проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання, яке мало відбутися 15 і 17 червня. Міносвіти обіцяє, що вступники все ж зможуть пройти тестування самостійно. Треба лише зайти в особистий кабінет центру оцінювання якості освіти. Об 11 годині 15 червня вступники отримують там тест і бланки відповідей з української мови та літератури. Об 11 годині 17 червня – з інших предметів. Свої відповіді треба буде внести в сервіс визначення результатів до 19 червня на тому ж сайті, а згодом отримати результат.

Основна сесія розпочнеться 25 червня. З 4 червня учасники ЗНО отримали запрошення-перепустки з переліком пунктів, де вони складатимуть тестування.

Пункти тестування забезпечать масками, халатами, пірометрами та гумовими рукавичками. Довіз до місць тестування повинна забезпечити місцева влада.

У МОН повідомили, що швидких тестів на вході не робитимуть, а кожен учасник має прийти у своїй масці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Імя Показати IP 15 Червня 2020 18:19
У Раді і лікарнях заражаються коронавірусом, а збиратись забороняють студентам, які не заражаються в не в групі ризику.
Анатолій Показати IP 16 Червня 2020 11:51
Нарешті до них дійшло! Ну навіщо здавати ЗНО тим випускникам, які не планують нікуди вступати? Це ж які витрати для держави!
Дмитро Показати IP 16 Червня 2020 15:51
А это касается выпускников техникумов, ВПУ, ПТУ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus