USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні тимчасово скасували медогляд для отримання посвідчення водія. ОНОВЛЕНО

21 Січня 2016 11:51
Державна регуляторна служба скасувала проходження медогляду кандидатами у водії і водіями транспортних засобів, – повідомляє Кореспондент.

Чинність норми, яка передбачає проведення медогляду з метою прийняття рішення щодо спроможності безпечно керувати транспортним засобом, була скасована 7 січня 2016 року.

Так, Державна регуляторна служба скасувала дію пункту спільного наказу Міністерства охорони здоров'я й Міністерства внутрішніх справ щодо проведення медичного огляду кандидатів на отримання водійських посвідчень і водіїв транспортних засобів.

Відповідне рішення служба прийняла 6 січня на підставі того, що ні МВС, ні МЗС в 2-місячний строк не усунули встановлені раніше порушення в цьому наказі. Про це йдеться у повідомленні служби в газеті "Урядовий кур'єр", - повідомляють Українські Новини. Нагадаємо, Кабінет Міністрів повторно створив Державну регуляторну службу замість Державної служби з питань регуляторної політики й розвитку підприємництва.

Газета «Урядовий кур’єр» із цього приводу інформує:

«Державною регуляторною службою України було прийнято рішення від 06.11.2015 №4 «Про необхідність усунення Міністерством охорони здоров’я України та Міністерством внутрішніх справ України порушень принципів державної регуляторної політики згідно з вимогами Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», яким запропоновано Міністерству охорони здоров’я України та Міністерству внутрішніх справ України внести зміни до спільного наказу Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства внутрішніх справ України від 31.01.2013 № 65/80 «Про затвердження Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів», шляхом виключення з його редакції пункту 2.1 спільного Наказу та абзацу 3 пункту 1.6 Положення, оскільки зазначені положення не відповідають вимогам чинного законодавства та принципам державної регуляторної політики.

Відповідно до частини першої статті 28 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» рішення уповноваженого органу про необхідність усунення порушень принципів державної регуляторної політики підлягає виконанню органом виконавчої влади, щодо регуляторного акта якого було прийнято це рішення, у двомісячний строк з дня прийняття такого рішення.

Ураховуючи невиконання Міністерством охорони здоров’я України та Міністерством внутрішніх справ України рішення Державної регуляторної служби України у встановлений строк і неоскарження цього рішення відповідними органами виконавчої влади та виходячи зі змісту повноважень Державної регуляторної служби України, регламентованих частиною сьомою статті 28 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» повідомляємо, що дію пункту 2.1 спільного наказу Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства внутрішніх справ України від 31.01.2013 № 65/80 та абзацу 3 пункту 1.6 затвердженого цим наказом Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів, зупинено з 07 січня 2016 року».

Натомість, правозахисник Володимир Караваєв розтлумачує, що інформація подана не завсім точно. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

З його слів, рішення державного регулятора від 06.11.2015 № 4 дійсно є. Але мова не йде про скасування медогляду, а про призупинення дії двох пунктів спільного наказу МВС України та МОЗ від 31.01.2013 № 65/80, що регулює порядок проведення медоглядів кандидатів у водії та водіїв.

А в цих пунктах мова йде про спеціальні дозволи, які видавалися МОЗом медустановам, що дають право на створення "водійських медкомісій". На думку Держрегулятора подібна схема породжувала корупцію, і з цим не можна не погодитися.

Таким чином, вважають ініціатори цієї реформи, відтепер будь-який медичний заклад має право створювати медкомісії для водіїв (кандидатів) і видавати їм відповідні довідки, якщо в його штаті є необхідні фахівці. А це - терапевт (голова комісії), невропатолог, отоларинголог, офтальмолог і хірург), - пише Караваєв.

ГОСУДАРСТВЕННАЯ РЕГУЛЯТОРНАЯ СЛУЖБА ОТМЕНИЛА МЕДОСМОТР ВОДИТЕЛЕЙ!Именно такие заголовки появились сегодня вечером во мн...

Опубликовано Караваєвом Володимиром 20 января 2016 г.


Раніше повідомлялося, що Італія визнала українські водійські посвідчення. Українцям в Італії для отримання посвідчення водія не потрібно складати іспит.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Анатоль_ Показати IP 20 Січня 2016 22:41
а от за се велике спасібо!
Анонім до Анатоль_ Показати IP 20 Січня 2016 22:48
За то, что тип, который нифига не видит, получит права, сядет за руль и наедет на тебя?
Толь до Анонім Показати IP 21 Січня 2016 08:19
такі й зараз їздять - за "подяку" роблять всі довідки і сертифікати без затрат часу. ви часом не дохтор "окоправ"? може підробіток скінчився?
Анонім до Толь Показати IP 21 Січня 2016 09:58
Пальцем в небо, ибо я сам "слепой" (-10 и -15).
Водій Показати IP 20 Січня 2016 23:07
Хоть щось та для людей
АС до Водій Показати IP 21 Січня 2016 00:10
Ну все тепер всі психічно-хворі отримують посвідчення аварій побільшає...
... Показати IP 20 Січня 2016 23:21
Цей медогляд завжди був формальністю для відкачування бабла.... так що правильно що скасували...
Анонім до ... Показати IP 20 Січня 2016 23:27
Или просел рынок желающих получить права?
Лучанин Показати IP 21 Січня 2016 01:29
От цікаво, ті хто такий тут радий в коментарях, за збільшення аварій теж щось буде писати? Так, він був формальним і зароблянням бабла для поліклінік. Його треба було зробити справжнім і доступним! З яких причин люди не справляються з керуванням, якщо відмести проблеми з авто і дорожнім покриттям?
марек Показати IP 21 Січня 2016 08:51
давно пора
Анонім до марек Показати IP 21 Січня 2016 10:02
Даже в африканских странах для получения прав требуется справка врача.
Роман Показати IP 21 Січня 2016 10:12
Ніхто нічого не відміняв. Ця новина з розряду ББС (Бабка Бабці Сказала). Складається враження, що Волинські новини пишуть аби писати, не вникаючи в суть написаного. Якщо хочете розібратись в питанні то ось тут гляньте на сайті Державної регуляторної служби http://www.dkrp.gov.ua/info/4560 саме рішення. Якщо коротко, то пропонують внести зміни зміни в деякі пункти щодо переліку установ де можна проходити медогляд. Так що не треба вводити читачів в оману!!! Перед тим як щось писати спочатку самі ознайомнесь з матеріалом.
100 пудов до Роман Показати IP 21 Січня 2016 12:20
Нарешті адекватний комент, а то враження, що всі тут заголовок прочитали і давай бухтіти - люди, читайте весь текст, а не лише виликі букви
Mmmmm Показати IP 21 Січня 2016 15:00
Jesho odnu korupcju ubrali ,za 800 hry slepyj i poluchit shto hochet
Gidros Показати IP 21 Січня 2016 21:01
А скільки зараз коштує медична довідка для водіїв? Невже враз поліклініки знизять на них ціни?
Irina Показати IP 22 Січня 2016 17:21
ДРС скасувала корупційну монополію на проведення медичних оглядів водіїв окремими медичними закладами З 7 січня 2016 року ДРС зупинено дію двох пунктів спільного наказу МВС України та МОЗ від 31.01.2013 № 65/80, що регулює порядок проведення медоглядів кандидатів у водії та водіїв. Рішенням ДРС від 06.11.15 № 4 скасовано корупційну схему, через яку водіям потрібно було викласти чимало коштів за проходження медичного огляду чи отримання довідки у певному медичному закладі. «Медичний огляд водіїв був, є і буде обов’язковим, відповідно до статті 45 Закону України «Про дорожній рух», у цьому є логіка та потреба, але раніше була схема, коли тільки окремі медичні заклади могли проводити медичний огляд водіїв. Таку корупційну схему ДРС скасувала», - зазначила Голова ДРС Ксенія Ляпіна. На думку Державної регуляторної служби України кожен заклад охорони здоров'я виконує свої функції згідно з ліцензією, а проведення медичних оглядів водіїв не є окремим видом лікарської спеціалізації. У зв’язку з цим такі заклади не потребують отримання додаткових документів для провадження вказаної діяльності. Відтепер будь-який медичний заклад матиме право скликати комісію та провести медогляд водія.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus