USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

В Україні відтепер штрафуватимуть за сексизм у рекламі

8 Січня 2022 14:40
В Україні 8 січня 2022 року набули чинності зміни до Закону «Про рекламу» щодо протидії дискримінації за ознакою статі.

Про це повідомляє Укрінформ із посилання на документ, оприлюднений на сайті ВР.

«Дискримінаційна реклама за ознакою статі – реклама, що містить твердження та/або зображення щодо інтелектуальної, фізичної, соціальної чи іншої переваги однієї статі над іншою та/або щодо стереотипності ролі чоловіка та жінки, що пропагує принизливе та зневажливе ставлення; принижує гідність людини за ознакою статі; демонструє насильство за ознакою статі; використовує зображення тіла людини (частини тіла) виключно як сексуального об’єкта з метою привернення уваги споживача та/або посилання (слова, звуки, зображення) на сексуальні стосунки, що не стосуються рекламованого продукту чи способу його споживання», – йдеться у законі.

Закон забороняє вміщувати в рекламі твердження та/або зображення, які є дискримінаційними за ознаками походження людини, її соціального і майнового стану, расової та національної належності, статі, освіти, політичних поглядів, ставлення до релігії, за мовними ознаками, родом і характером занять, місцем проживання, а також такі, що дискредитують товари інших осіб.

У разі порушення рекламодавець сплатить до державного бюджету штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент вчинення порушення.

Рада 10 вересня 2021 року ухвалила Закон «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» щодо протидії дискримінації за ознакою статі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанин Показати IP 8 Січня 2022 15:05
Ура! Найважливіший закон за 2021 рік. Іді... обкурені Тепер нехай звільняють своїх "помічниць" і беруть на роботу чоловіків після 50 або жінок. То ж в нас кругом одна гендерна нерівність. А тих "помічниць" на ферму чи стройку, нехай піднімають економіку
громадянин України Показати IP 8 Січня 2022 15:27
А як же з товарами для вагітних і породіль?...
Олесь Показати IP 8 Січня 2022 16:51
Самий тупий і безголовий закон взагалі за цей увесь час ....мова, томас, і сотня других бреднів в зрівняння нейде ....геніїї наркоти придумали під супер кайфом супер закон . Браво ура .....досягнення
Отакої Показати IP 8 Січня 2022 17:04
Власне я в цьому маразмі бачу лише плюси - менше буде реклами, хоч на трохи, але менше.
Всезнайко Показати IP 8 Січня 2022 18:32
Тепер голубариків будуть знімати в рекламі?
Народна прокуратура Показати IP 8 Січня 2022 21:30
Тобто, тепер соціальна реклама типу "Жінка - берегиня роду" дискримінаційна, бо є стереотипною стосовно ролі жінки в українському суспільстві, а твердження, що "українці - нащадки Київської Русі" може стати дискримінаційним, якщо поскаржиться якийсь там громадянин РФ, що тимчасово перебуває в Україні?
Анонім Показати IP 9 Січня 2022 14:20
Боже спаси Україну

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus