USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

В Україні вперше було представлено експозицію жіночої військової форми

23 Грудня 2022 06:46
В Україні вперше представили експозицію жіночої військової форми й амуніції. Комплекти передають жінкам, які служать у ЗСУ, безкоштовно й на цьому етапі тестують.

Презентована форма розроблена проєктом «arm women now». Її відшивають за міжнародними стандартами. Згідно із задумом, нова форма та амуніція краще підходитиме під жіночу антропометрію тіла, повідомляє Obozrevatel.

Зокрема, кітель відрізняється від чоловічого в розмірі у плечах і грудях, а штани розроблені таким чином, що мають глибшу посадку та подвійну фіксацію на талії.

«Станом на цей момент ми в режимі «нон-стоп» відшиваємо ці форми та безкоштовно передаємо їх жінкам на передову. До кінця цього року вже буде 2 тисячі комплектів форми: нижньої білизни, термобілизни, теплого зимового одягу», – розповіла організаторка заходу та ініціаторка проєкту Ірина Нікорак.

Вона наголосила, що «кожна захисниця гідна мати зручну форму». Тоді буде вищою і її ефективність.
Військова 112-ї окремої бригади ТРО Києва Наталія (позивний «Ангел») розповіла, що в перші місяці повномасштабного вторгнення рф українкам-військовослужбовцям часто доводилося обходитись чоловічою формою, яка була в наявності. Її перешивали, щоб підігнати під свій розмір, але одяг всеодно не був зручним. «Це має бути жіноча форма і крапка», – сказала Наталія.

«Насправді в жіночій формі, броніках, які зроблені спеціальні під нас, – це дає нам комфорт, зручність, можливість працювати у будь-яких умовах у комфорті», – додала вона.
Станом на кінець листопада 2022 року у Збройних силах України проходили службу 59 786 жінок. Із них близько 41 000 – військовослужбовці, майже 19 000 – цивільні працівниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus