USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні впровадять міжнародну сертифікацію навичок володіння компʼютером

15 Червня 2021 17:33
В Україні впровадять міжнародну сертифікацію навичок володіння компʼютером (ICDL – European Computer Driving Licence), яка дозволить українцям підтверджувати свої навички роботи з ПК у понад 100 країнах.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації, пише Бабель.

Сертифікація ICDL, яка підтверджує компетенцію, містить теоретичні та практичні завдання базового рівня. Вона потрібна в разі вступу до іноземних навчальних закладів, при працевлаштуванні, а також для навчання і сертифікації цифрових навичок державних службовців.

У Мінцифри зазначають, що в Україні вже діє мережа тестових центрів ICDL, в яких можна пройти сертифікацію. Незабаром буде створена цифрова навчальна система з 22 модулів, які охоплюють всі необхідні цифрові навички.

Матеріали з модулю «Український цифровий громадянин» будуть доступні безкоштовно. Тренувальне онлайн-тестування з цього модулю буде доступно на порталі Дія.Цифрова освіта.

Тестування і сертифікація за стандартом ICDL будуть доступні всім верствам населення. Цей стандарт компʼютерної грамотності визнаний Європейською комісією, ЮНЕСКО, Радою європейських професійних інформаційних товариств, Європейським товариством інформатики, а також міністерствами освіти різних країн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 15 Червня 2021 19:17
от чого нам не хватало!!!! от чого!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus