USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

В Україні ввели мораторій на банкрутство державних шахт

23 Травня 2017 09:10
Мораторій на банкрутство державних вугледобувних підприємств до 1 січня 2019 року ввів Порошенко, підписавши відповідний закон, інформує Бізнес Цензор.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила закон "Про відновлення платоспроможності державних вугледобувних підприємств" (законопроект №6212) 13 квітня.

Так, законом до 1 січня 2019 року забороняється здійснювати виконавче провадження, арештовувати рахунки державних вугледобувних підприємств, а також починати процедуру їх банкрутства, тільки за рішенням Міненерговугілля.

Як наголошується в пояснювальній записці до документа, арешти рахунків державних шахт призводять до невиплат заробітної плати шахтарям. Крім того, вугільні підприємства не в змозі забезпечити своєчасні і в повному обсязі розрахунки за спожиту електроенергію, борги за яку складають станом на 1 січня 2017 року 5,27 млрд грн.

Автори законопроекту вважають, що введення мораторію на стягнення боргів держшахт надасть необхідний час Міненерговугілля, в тому числі, щоб якісно підготувати певні їм державні шахти до приватизації, а також модернізувати існуючий фонд для виходу державних підприємств на самоокупність.\

До слова, Рівненський апеляційний господарський суд скасував ухвалу Господарського суду Волинської області, яким той почав банкрутство державного підприємства «Волиньвугілля».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus