USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні виявили другий випадок мавпячої віспи

19 Вересня 2022 19:39
В Україні 19 вересня було зареєстровано другий випадок віспи мавп.

Про це повідомляють у МОЗ.

Наразі пацієнта госпіталізували з наступними симптомами: підвищена температура, висип на обличчі, ротовій порожнині, руках.

Читати ще: Волинь отримала сотню тест-систем для виявлення вірусу мавпячої віспи

За словами пацієнта, висип з’явився ще наприкінці серпня. Разом із тим, звернення до лікарні відбулось кілька днів тому. Саме тому закликаємо всіх, хто має схожі до віспи мавп симптоми, одразу звертатись по медичну допомогу та самоізолюватись. Це важливо, щоб не наражати інших людей на небезпеку.

Читати ще: Дослідники встановили походження вірусу мавпячої віспи

Перший випадок відповідного захворювання був зареєстрований 15 вересня. Між собою вказані випадки, за попередніми даними, не пов’язані.

«У липні до України в рамках гуманітарної допомоги було доставлено ПЛР-тести для проведення, щонайменше, 5 тисяч досліджень для діагностики зазначеного захворювання. Тоді ж вони були розподілені в регіони. В Україні є можливість виявляти зазначене захворювання у кожному регіоні», – запевнили у МОЗ.

Зазначимо, що перший пацієнт із мавпячою віспою має легкий перебіг захворювання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus