USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

В Україні викрили конвертцентр, що діяв як об’єднання громадян з інвалідністю

6 Жовтня 2020 18:30
В Україні викрили та ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр, який діяв під прикриттям об’єднання громадян з інвалідністю на території Києва, Київської та Харківської областей.

Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

«Київською міською прокуратурою спільно зі слідчим та оперативним управліннями ГУ ДФС у місті Києві викрито та ліквідовано міжрегіональний конвертаційний центр, що діяв на території міста Києва, Київської та Харківської областей (ч. 2 ст. 200, ч. 2 ст. 209, ч. 1 ст. 205-1 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що згідно з матеріалами слідства, група осіб за допомогою підконтрольних фіктивних і транзитних підприємств надавали компаніям реального сектору економіки послуги з конвертації грошових коштів, документального прикриття безтоварних операцій та незаконного формування податкового кредиту.

«Так підприємства переказували безготівкові кошти на рахунки підконтрольних організаторам схеми компаній нібито за придбані товари та послуги. Надалі гроші знімалися і після відрахування 10-12% передавалися замовникам незаконних послуг», – зазначається у повідомленні.

Також з метою використання податкової пільги у розмірі 20%, організаторами злочинної схемі використовувалось підприємство об’єднання осіб з ураженням опорно-рухового апарату.

«Внаслідок проведених санкціонованих обшуків, у тому числі на підприємстві об’єднання осіб з ураженням опорно-рухового апарату, виявлено та вилучено готівкові кошти у національній та іноземній валюті на загальну суму близько 36 млн гривень, 72 печатки підприємств із ознаки фіктивності, чорнові записи, бухгалтерські та фінансово-господарські документи, що підтверджують протиправну діяльність», – йдеться у повідомленні.

Крім того, на рахунках підконтрольних підприємств заарештовано грошові кошти у сумі близько 2 млн гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus