USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

В Україні за кілька місяців загинули до 20 000 засуджених з ПВК «Вагнер», – британська розвідка

21 Липня 2023 13:39
За кілька місяців на війні в Україні було вбито до 20 000 завербованих засуджених із російської ПВК «Вагнер». Останніх в’язнів незабаром звільнять зі служби.

Про це повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

У відомстві зазначають, що схема вербування «Проєкт К» засуджених у в’язниці досягла свого піку на початку цього року, до угруповання вдалося залучити щонайменше 40 000 чоловіків.

«Значна кількість засуджених, ймовірно, приймуть пропозицію продовжити працювати з ПВК «Вагнер» як професійні контрактники», – припускають британські експерти.

Водночас обов’язок вербування тюремників перейшов до Міноборони РФ, йдеться у матеріалі.

«Кінець схеми (вербування, – ред.) ставить крапку в історії ПВК та війни Росії в Україні», – вважають аналітики.

У британському Міноборони підсумовують, що солдати, залучені до угруповання за цією схемою, дали змогу Росії захопити Бахмут, що було однією з небагатьох заяв про успіх на війні в Україні. Також «Проєкт К» зробив можливим здійснення невдалого заколоту Євгена Пригожина у червні.

«Це також знаменує собою один із найкривавіших епізодів сучасної військової історії: за кілька місяців було вбито до 20 000 засуджених найманців», – зазначили експерти розвідки.

У попередньому зведенні британська розвідка повідомила, що російська влада вже давно планувала відмовитися від продовження зернової угоди, і використала дезінформацію, щоб приховати справжню причину відмови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Калькулятор Показати IP 21 Липня 2023 15:00
Хто рахував ?
Патрiот Показати IP 21 Липня 2023 15:14
Британськi вченi

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus