USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Путін доручив ексголові ПВК «Вагнер» сформувати нові підрозділи для війни в Україні

29 Вересня 2023 12:16
Президент Росії Путін доручив колишньому начальнику штабу ПВК «Вагнер» Андрію Трошеву сформувати нові «добровольчі підрозділи» для війни проти України.

Доручення він дав на нараді з Трошевим, пише Бабель з посиланням на Інтерфакс і «Настоящее время».

«На останній зустрічі ми говорили про те, що ви займетеся формуванням добровольчих підрозділів, які можуть виконувати різні бойові завдання, насамперед, звісно, у зоні спеціальної військової операції. Ви самі понад рік воювали в такому підрозділі. Знаєте, що це таке, як це робиться, знаєте про питання, які потрібно завчасно вирішувати, щоб бойова робота йшла найкращим і найуспішнішим чином», – сказав Путін.

За даними журналістів, Трошев був начальником штабу «ПВК Вагнера» у Сирії та курував роботу служби безпеки, а під час заколоту Євгенія Пригожина відмовився виступати проти Міноборони РФ і передав інформацію у ФСБ. Писали, що Трошев може очолити вагнерівців, які підписали контракт з Міноборони Росії.

Після невдалого заколоту в Росії ПВК «Вагнер» передислокувалася до Білорусі й після цього в Україні не воювали. У Білорусі в селі Цель Осиповицького району Могильовської області їм облаштували табір. Міноборони Білорусі стверджувало, що вони навчали місцеві війська. Після загибелі в авіакатастрофі ватажка «Вагнера» Євгенія Пригожина, табір розібрали.

27 вересня CNN із посиланням на слова українського військового написало, що ПВК «Вагнер» повернулася під Бахмут. Про вагнерівців під Бахмутом напередодні писали російські воєнкори. Їхнє завдання – повернути втрачені позиції.

У Головному управлінні розвідки підтвердили, що вагнерівці знову зʼявилися під Бахмутом. Проте там кажуть, що це окремі бійці або колишні вагнерівці, які підписали контракт з Міноборони РФ. Зараз такі присутні на різних напрямках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 29 Вересня 2023 13:12
нафта дорога, всі санкції легко обходять через Туреччину, Казахстан, Китай, ОАЕ і т. д. Основна маса населення росії нічого для себе поганого не відчула. Багато хто з бідоти заробив гроші на війні і продовжує заробляти, бо у хуйл@ бабло є. Крім того, 'расія встайот с калєн' за загальним переконанням рашистів. В макдональдси більшість росіян ніколи не ходила, за кордон не виїжджала, а ті що їздили, то і далі їздять, оон ж не назвавло офіційно їх фашистами і терористами, ні їх, ні їх державу. Більшість кацапів переконана, що вони не можуть програти, бо їх багато, бо у них ядерні бомби, нафта і газ. Всі до одного, кацапи впевнені, що відповідати за злочини їх держави і їх армії в будь якому випадку вони не будуть, бо ніхто не здатен їх приперти до стінки. Їх впевненість у цьому тільки росте з огляду на те, що відбувається. Так що війна буде довга, землі України багаті на чорноземи, природні ресурси з вигідним географічним розташуванням для кацапів 'лакомий кусочєк' був завжди і залишається, кацапйо краще віддасть кусок на своєму сході Китаю, а у нас забере території, звісно, якщо українці дозволять, бо війна надовго.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus