USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні запрацювала платформа для розшуку зниклих безвісти «Діти війни»

1 Серпня 2022 22:49
В Україні запрацювала інформаційна платформа «Діти війни». Вона допомагатиме батькам та правоохоронним органам збирати інформацію про дітей, які постраждали під час війни, зокрема, зникли безвісти або були незаконно депортовані до Росії.

Про це під час брифінгу розповіла уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дарʼя Герасимчук, передає УНІАН.

Зазначено, що через обстріли та постійні бойові дії окупантів кількість дітей, які фізично страждають від війни, щодня збільшується: 684 поранено, 358 загинули, 197 зникли безвісти і щонайменше 5703 нелегально депортовані в Росію. За словами Герасимчук, станом на 28 липня правоохоронці знайшли 3833 дітей, ще 47 повернули з депортації.

«Цей портал створено як інструмент пошуку дітей, їх порятунку та визволення з місць примусового переміщення чи депортації. Інформація, розміщена тут, – це наочне свідчення геноциду українських дітей та злочинів проти людяності, які армія Росії щодня здійснює проти українського народу», – наголосила вона.

Додають, що платформа має дві основні функції: інформувати та допомагати розшукувати дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus