USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні з’явилися перші поліцейські офіцери громади

28 Травня 2019 18:08
28 травня прем'єр-міністр Володимир Гройсман, голова Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков і голова Нацполіціі Сергій Князєв провели презентацію проекту Поліцейський офіцер громади, пише Новое время.

Хто такий поліцейський офіцер громади

Проект Поліцейський офіцер громади передбачає, що у кожної об'єднаної територіальної громади буде свій офіцер поліції, який буде відповідати за правопорядок лише на її території і 80−90% робочого часу проводитиме там. Поліцейський офіцер громади повинен також жити на території громади, знати її жителів і їхні потреби та бути впізнаваним для них. Він має бути повноправним членом громади, яка бере на себе частину фінансової підтримки його роботи і повинен звітувати не лише перед керівництвом, а й перед самою громадою.

До компетенції поліцейського офіцера громади входить розслідування кримінальних проступків, забезпечення безпеки дорожнього руху, превентивна робота з дітьми та контроль за зброєю. Виконувати завдання, які не входять до їхніх основних обов’язків, поліцейські офіцери громади не будуть.

Поліцейського офіцера громади забезпечують автомобілем, службовим приміщенням, зброєю, спецзасобами та технічними засобами, у тому числі планшетом, на який він отримує робочі завдання і по якому звітує перед керівництвом. Вся документація, з якою він працюватиме, буде в електронному вигляді.

Головні цифри

Проект охопить 30 тисяч населених пунктів, де проживає майже 28 мільйонів людей.

У 2019 му-році він охопить 802 територіальні об'єднані громади, у 2020-му — всю територію держави.
Перші 34 поліцейських офіцера громади почнуть службу у 22 територіальних громадах Дніпропетровської області 29 травня.

Заробітна плата поліцейського офіцера громади складе від 11 800 грн.

Поліцейські офіцери громади отримуватимуть завдання не на день, як дільничні офіцери, а на два тижні.

Відбір і підготовка поліцейського офіцера громади

Щоб стати поліцейським офіцером громади, необхідно подати онлайн-анкету, пройти тестування, перевірку на поліграфі і співбесіду з комісією із представників Нацполіціі та громади.

Відбір відбувається у два етапи. Перший етап — тестування, за допомогою якого оцінюють загальні навички кандидатів, їхній рівень логічного та аналітичного мислення, знання законодавства, а також тест на інтегративність.

Другий етап — співбесіда.

Ті, кого вибере під час співбесіди комісія, повинні будуть пройти спеціальний підготовчий курс тривалістю 2,5 місяця, розроблений українськими та міжнародними експертами. У цей курс входить тактична підготовка з елементами моделювання ситуації, методи контраварійного кермування, розвиток навичок проактивної діяльності та сучасні інструменти і методи взаємодії поліції і громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
12345 Показати IP 28 Травня 2019 18:16
Скоро на вулицях буде повний пірдець!
Корiнний лучанин Показати IP 28 Травня 2019 20:47
Ну все тепер ми вже майже пiндоси-.
Анатолій Показати IP 28 Травня 2019 20:54
Скоро матимемо своїх шерифів.
Перза Показати IP 28 Травня 2019 22:40
Який офіцер без солдат? Скоро будуть солдати громади. Потім ротисолдат,якими керуе офіцер громади. Йдемо до поліцейської держави?
12345 до Перза Показати IP 29 Травня 2019 09:39
йдемо ми в одне місце!!! скоро тебе будуть пи%%ити на дворі, а тобі й звернутись не буде куди, а ще як з зброєю нападуть, то самі повтікають, оскільки скоро в них водні пісталети будуть замість табельної зброї.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus