USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні зменшили податкове навантаження на виробників та покупців електрокарів

15 Липня 2021 17:46
Сьогодні у Верховній Раді народні обранці підтримали законопроекти № 3476 про внесення змін до Податкового кодексу України та № 3477 про внесення змін до Митного кодексу України щодо стимулювання розвитку галузі електричного транспорту в Україні. Їх прийняли у другому читанні та в цілому, інформує пресслужба нардепа Вячеслава Рубльова.

Ці законодавчі акти стимулюють розвиток виробництва в Україні електромобілів, зарядних пристроїв, комплектуючих виробів до них, а це відкриє можливість створити нові робочі місця і збільшити частку автовиробництва й суміжних галузей у ВВП країни.

Як зазначив на своїй офіційній сторінці народний депутат Вячеслав Рубльов законопроектами передбачається:

- до 31 грудня 2025 року – звільнення від ПДВ електротягачів, електрокарів, електровантажівок та нових тягачів, легкових авто, вантажівок, що працюють на природному газі або біогазі;

- до 31 грудня 2030 року – звільнення від мита та ПДВ комплектуючих для виробництва електротранспорту та транспорту, що працює на газі;

- до 31 грудня 2035 року – звільнення від податку на прибуток підприємств, які займаються виключно виробництвом електродвигунів, батарей і зарядних пристроїв, електротранспорту, а також транспорту, що працює на газі.

Нардеп також зазначив, що електричного транспорту стає дедалі більше в Україні, тому зменшення податкового навантаження і на виробників, і на фізичних осіб, що вирішили придбати екологічне авто, крок цілком виважений і закономірний.

Важливою складовою також є те, що згадані законопроекти дозволять посилити енергетичну незалежність країни. Вячеслав Рубльов зазначив, що в минулому році Україна була залежна на 85% від імпорту дизельного пального, понад 50% – імпорт бензину. Тому нам потрібно створити сприятливі умови для залучення інвестицій у виробництво техніки, яка буде оснащена електродвигунами, та комплектуючих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus