USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні зміниться порядок реєстрації транспортних засобів. Як це буде працювати

13 Грудня 2022 19:01
В Україні з 14 грудня зміниться порядок реєстрації та перереєстрації транспортних засобів у сервісних центрах МВС.

Про це повідомляє МВС України.

Відразу дві постанови уряду № 1019 та № 1299, які вносять зміни до процедури реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, набирають чинності 14 грудня.

Перша зміна стосується дослідження транспортного засобу Експертної служби МВС. Воно виділяється за процедурою реєстрації у сервісному центрі МВС. Тепер його потрібно проходити не під час реєстрації, а до звернення за цією послугою.

Це виділення дозволяє надалі проводити реєстраційні дії з транспортних засобів (ТС) онлайн за допомогою двох смартфонів або комп’ютерів – власника та покупця.

Алгоритм реєстрації ТЗ при купівлі-продажу авто тепер такий: спочатку необхідно звернутися до Експертної служби МВС та отримати висновок про МС. Потім власник і покупець або їхній представник звертаються до сервісного центру МВС та здійснюють перереєстрацію, це можна зробити і онлайн.

Ще одна важлива зміна пов’язана з тим, що можна відмовитись від пластикових бланків свідоцтва про реєстрацію транспортного та пластикового бланку посвідчення водія. Під час замовлення онлайн-послуги обміну посвідчення водія або онлайн-послуги перереєстрації транспортного засобу можна обрати опцію без виготовлення фізичного документу – тільки цифровий. Тобто, в Україні цифрові документи єПосвідчення водія та єСвідоцтво про реєстрацію транспортного засобу стають не просто так само чинними, як і фізичні документи, а можуть бути єдиними наявними, які дозволяють керувати транспортним засобом.

Важливо зазначити, що алгоритм оформлення таких електронних документів передбачає повну перевірку, всебічне опрацювання заявки адміністратором сервісного центру МВС. Але на бек-офісі, без особистого контакту із замовниками послуг. Тобто, відбувається перевірка даних за всіма потрібними базами і тільки потім схвалення заявки або ні. Якщо є в базах даних якась інформація, що перешкоджає наданню послуги, то таку заявку відхилять.

Надавати кожному вибір, як звернутись до нас за послугами: онлайн чи офлайн – ось що є головною метою таких змін.

Набуття чинності двох постанов означає, що від 14 грудня онлайн-перереєстрацію робити дозволено, оформляти тільки онлайн посвідчення водія теж дозволять. Але процес імплементації законодавчих змін може відбутись у кілька етапів. Про етапність змін та запровадження всіх онлайн-послуг обов’язково повідомлять громадян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
rrrr Показати IP 7 Грудня 2022 19:58
Всі зрозуміли так: держава створила спрута по вимаганню грошей а тепер удосконалюе його((((
CoBa Показати IP 7 Грудня 2022 20:13
Кручу, верчу заплутати хочу!
Анонім Показати IP 7 Грудня 2022 22:15
велике крадівництво в дії)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus