USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В українській розвідці відреагували на чутки про «смерть» Путіна

27 Жовтня 2023 23:42
Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, коментуючи чутки про начебто смерть президента Росії Володимира Путіна, зауважив, що вони хоч і приємні, але це все ж чутки.

Свою думку з цього приводу він висловив в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання про чутки щодо стану Путіна, передає УНІАН.

«Якщо ми про чутки навколо смерті Путіна, такі приємні, радісні, солодкі, але чутки. Тобто це, знову ж таки, анонімні російські Telegram-канали повідомляють якісь речі. Далі ми повинні аналізувати, кому на користь і кому вигідно», – зауважив Юсов.

Читати ще: У Путіна була зупинка серця? ЗМІ повідомили подробиці

Він додав, що українці реагувати на такі речі мають стримано. «Звичайно, ми всі бажаємо, щоб ця подія відбулася якомога швидше. Але все ж таки бажано після Міжнародного трибуналу. Але не з анонімних російських джерел про це дізнаватися», – сказав представник розвідки.

Говорячи про ситуацію та обстановку в Кремлі у цьому контексті, Юсов додав, що такі чутки мають відповідну атмосферу.

«Запускається інформація, можливо, навіть не лише для української аудиторії, а й для того, щоб подивитися і поміряти реакцію всередині самої Російської Федерації. А хто і як буде реагувати. В тому числі, з представників еліт», – сказав він.

Юсов назвав «симптоматичним» сам факт, що ця тема обговорюється.

«Про те, що там здорова атмосфера у мешканців Кремля, точно цей факт не свідчить», – додав представник ГУР.

Він також зауважив, що інформація про Путіна відрізняється від тієї, яка нещодавно циркулювала стосовно стану ватажка Чечні Рамзана Кадирова.

«Ця інформація докорінно відрізняється – стосовно Кадирова і стосовно останніх чуток щодо людини, схожої на Путіна, чи людини, яка зараз обіймає посаду президента того утворення. Бо щодо Кадирова, то були справді агентурні відомості, вони підтвердилися. Були серйозні проблеми зі здоров’ям, були проблеми з нирками, зокрема післяопераційні ускладнення», – сказав Юсов.

Він додав, що були спроби приховати цю інформацію, і «все це підтвердилося».

«Зрештою, факт смерті тоді Україна офіційно не підтверджувала», – зауважив представник розвідки.

А щодо Путіна, зазначив він, інформація виходить виключно з російських анонімних джерел.

«Тобто можна говорити про те, що вона носить штучний, інспірований характер», – зауважив Юсов.

Раніше секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов прокоментував тему про «смерть» Путіна, яка була порушена серед джерел російських засобів масової інформації напередодні.

«Рано чи пізно кожна людина відправляється на той світ. І Путін також. Переважна більшість нашого населення, якщо не сказати 99,9% бажає, щоб це відбулося якомога скоріше», – сказав він.

Водночас Данілов зауважив, що навіть в разі «смерті» диктатора, це нічого не змінить в політиці Російської Федерації щодо України, адже ця країна наповнена «нелюдяністю».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
При Показати IP 28 Жовтня 2023 07:21
Тобто після смерті кадрова у когось увімкнулись мізки?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus