USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

В Єгипті з початку року померли 12 українців

23 Березня 2021 17:45
Український фронтовий волонтер і дитячий стоматолог з Ірпеня Юрій Юрасюк помер від Covid-19 на єгипетському курорті Шарм-ель-Шейх, його тіло за сприяння посольства України завтра буде репатрійовано на батьківщину.

Як повідомив посол України в Єгипті Євген Микитенко, це друга смерть нашого співвітчизника від коронавірусу з 12 летальних випадків, які сталися в Єгипті з громадянами України від початку року, пише Укрінформ.

«До Єгипту щотижня прибуває близько 10 тис. українських туристів. З початку року, в Єгипті, на жаль, зафіксовано 12 випадків смертей громадян України, офіційно визнано, що дві смерті спричинені ковідом, одна з них – це смерть Юрія Юрасюка», – сказав дипломат.

Посол зауважив, що не всі наші співвітчизники за станом здоров’я легко переносять акліматизацію і «температурні гойдалки», а волонтер Юрасюк мав ще й супутні хронічні захворювання.

Микитенко розповів, що у волонтера було діагностовано коронавірус на третій день після його прибуття на початку березня разом з родиною – дружиною і двома доньками – на відпочинок у Шарм-ель-Шейх, а 5 березня Юрасюк потрапив на лікування до інфекційного відділення шпиталю Sharm International Hospital.

«На жаль, хвороба швидко прогресувала, і 19 березня Юрій Юрасюк помер», – зазначив посол.

Він запевнив, що з моменту надходження інформації про госпіталізацію Юрасюка посольство України підтримувало постійний контакт із дружиною померлого Ольгою та страховою компанією, яка його обслуговувала, а 20 березня до Шарм ель-Шейха прибув український консул Олег Прензелевич для надання Ользі Юрасюк необхідної допомоги.

Микитенко також поінформував, що трагічна смерть нашого співвітчизника мала великий резонанс серед керівництва Єгипту – 20 березня у посольство України зі словами співчуття телефонували численні єгипетські високопосадовці. Єгипетська сторона також взяла на себе всі витрати щодо сплати медичних послуг за лікування Юрасюка, по перебуванню Ольги Юрасюк з сестрою в Єгипті, а також витрати, пов’язані з доставкою тіла померлого в Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus