USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

В ЄС офіційно заявили про неправомірність дій РФ в Азові

26 Листопада 2018 07:40
В Європейській службі зовнішніх зв'язків заявили, що Росія посилює напругу в Азовському морі і Керченській протоці.

"Ми очікуємо, що Росія відновить свободу проходу в Керченській протоці і закличе всіх діяти стримано, щоб негайно дестабілізувати ситуацію, що склалася", - повідомляється в заяві, пише Новое время.

В ЄС також зазначили, що події в Азовському морі є демонстрацією того, що напруженість буде тільки зростати, якщо РФ не буде брати до уваги основні правила міжнародного співробітництва.

"Будівництво Керченського моста проходило без згоди України і є ще одним порушенням суверенітету і територіальної цілісності держави. Це паралельно з мілітаризацією Азовського моря призвело до посилення контролю над військово-морським рухом у протоці. Європейський союз очікує, що Росія припинить ескалацію конфлікту", - резюмували у службі зовнішніх зв'язків.

У прес-службі підкреслили, що ЄС не визнає незаконну анексію Кримського півострова Російською Федерацією.

Нагадаємо, 25 листопада група російських військових кораблів атакувала три катери Військово-морських сил України. Відкривши вогонь на ураження, росіяни вивели з ладу та захопили катер «Бердянськ». А згодом захопили також катер «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу». Унаслідок обстрілу поранено шістьох українських військових, двоє з них у важкому стані.

У район зіткнення українських і російських кораблів в Азовському морі були направлені російські ударні вертольоти. Російська сторона закрила Керченську протоку для цивільних суден.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Сепар Показати IP 26 Листопада 2018 07:57
Ну вот и весь флот захватили Украины, теперь и рыбачить не на чем воякам
Степан (Крымчанин) Показати IP 26 Листопада 2018 08:12
Мабуть варто пригадати 2008 рік. Грузінсько-Російський конфлікт. "Світова громадськисть" сказала Путіну -"Ай-яай-яай" і все! А,20 % території Грузія втратила. Гарант Конституції України своєї мети досяг-військовий стан-вибори на фік. Він керує без обмежень в часі.
Анонім Показати IP 26 Листопада 2018 12:27
еуропа вчергове висловила глибоку стурбованість .....
Анонім Показати IP 26 Листопада 2018 15:15
Разыгрывается какой-то поганый сценарий, но вот какой? Время покажет. У Климкина журналисты уже спрашивали, почему после Дебальцево и Илловайска не вводили военное положение. Он ответил ооочень размыто и уклончиво. Почему Россия просто не пропустила эти три суденышка, зачем ей в таком положении еще и эта головная боль? Подыграть Порошенко? Одни вопросы. А отвечать-то нам, украинцам. Читайте, анализируйте, ходите на выборы подготовленными. Жить хочется в развитой стране среди развытих людей, а не ботов.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus