USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.75 9.90

В Інтернеті з’явилися історичні знімки Місяця

20 Червня 2009 13:00
Знімки місячної поверхні, зроблені орбітальним місячним зондом Lunar Orbiter III з 1966 по 1967 рік, стали доступні користувачам Всесвітньої павутини. Про це 20 червня повідомляють «Волинські Новини».
У рамках проекту LOIRP – Lunar Orbiter Image Recovery Project (проект з відновлення зображень, отриманих зондом Lunar Orbiter) – проводиться відновлення та оцифровка знімків, зроблених 40 років тому. У загальній складності було оцифровано 1800 фотографій.
Нові відновлені знімки представили публіці напередодні старту двох місячних апаратів – Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) і Lunar Crater Observation and Sensing Satellite (LCROSS). Ракета-носій Atlas V, на борту якої будуть знаходитися зонди, стартує з космодрому на мисі Канаверал сьогодні, 19 червня в 23.12 за київським часом.
У загальній складності оцифровано 1800 фотографій. Спочатку планувалося, що LRO і LCROSS відправляться в космос 17 червня, але через поломку американського шаттла Endevour старт довелося перенести, – пише Корреспондент.
Нагадаємо, минулого тижня журнал New Scientist запропонував усім бажаючим користувачам інтернету придумати варіант перших слів, які міг би сказати Ніл Армстронг, коли висадився на Місяць. Переможець конкурсу отримає справжній шматочок Місяця вагою 1,4 грами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus