USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Іспанії знайшли гігантського кролика

22 Березня 2011 16:37
Учені знайшли останки гігантського кролика, що жив на острові Менорка в Середземному морі (територія сучасної Іспанії).

Як повідомляє "Кореспондент" , за даними дослідників, тварина мешкала приблизно 3-5 мільйонів років тому.

Кролик отримав назву Nuralagus rex, що в перекладі означає "король кроликів". Згідно з оцінкою авторів статті, вага гіганта могла становити до 12 кг при габаритах, котрі приблизно в шість разів перевищували розміри сучасних домашніх кроликів.

Дана знахідка підтверджує теорію еволюціоністів, згідно з якою життя на островах призводить до того, що великі тварини, такі як слони, стають меншими в розмірах, тоді як для дрібних тварин характерний гігантизм.

У першому випадку позначається обмежений раціон харчування, тоді як невеликі тварини ростуть через відсутність загроз з боку природних хижаків, яких на острові може не бути.

Саме з цієї причини у Nuralagus reх були порівняно маленькі очі й вушні раковини, що не дозволяли добре бачити і чути — йому не доводилося побоюватися нападу, вважають автори публікації на чолі з Жозефом Кінтаною, співробітником Каталонського палеонтологічного інституту в Барселоні.

Крім того, вчені вважають, що через зменшені лапи й жорсткість хребта король кроликів втратив здатність до стрибка і пересувався по суші виключно дрібним кроком. Відповідно до аналізу скелета, витягнутого з великими труднощами з товщі скам'янілої гірської породи, кролик мав дуже довгі й гострі кігті, якими, ймовірно, і здобував собі їжу — коріння і коренеплоди.

Нагадаємо, раніше вчені знайшли на території сучасного Лівану останки змії з ногами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus