USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В луцькому профтехучилищі освоювали нові форми виховної роботи – дебати

9 Лютого 2009 15:03
У Вищому професійно-технічному училищі будівництва та архітектури Луцька відбувся семінар-тренінг, на якому заступників директорів професійно-технічних навчальних закладів та лідерів учнівського самоврядування вчили проявляти себе лідером на основі дебатів. Про це 9 лютого інформує репортер «Волинських Новин».
 
Сьогоднішній семінар-тренінг присвячений впровадженню сучасних інноваційних технологій у виховну роботу учнів професійно-технічних училищ, – розповіла директор навчально-методичного центру професійно-технічного закладу Зоя Пархом’юк. Такою новою формою виховної роботи стали дебати, – додала вона. Мета тренінгу – залучення якомога більшої кількості учнівської молоді до участі в таких інтерактивних формах роботи, –сказала пані Пахом’юк.
 
Основ методики дебатів навчала учасників тренінгу координатор проекту програми розвитку ООН у Рівненській області Ольга Кашевська. За словами пані Кашевської, ціль сьогоднішнього тренінгу – не перемога у дебатах, а розвиток навичок критичного мислення, формування думок. Завдання – сприяти розвитку лідерських навиків, основ публічного виступу, спілкування, вміння себе поводити, – розповіла тренер. «Ці основи можна використовувати в освітньому процесі, а також і в роботі, громадській діяльності», – додала спеціаліст.
 
Семінар-тренінг складався із двох частин. У першій частині (теоретичній) учасники з’ясовували суть поняття «дебати», основні правила проведення, поняття. У другій –  пробували себе у ролях пропозиції та опозиції та розмірковували над темою «Екологічним кризам надається перебільшене значення».
 
Дебати проводилися за оксфордською системою, – охарактеризувала їх Ольга Кашевська. «Це найбільш поширений формат, який дозволяє залучити не тільки гравців, а й глядацьку аудиторію. Такі дебати відображають засідання верхньої палати англійського парламенту і є своєрідною виставою, коли бажаючі висловитися з залу під час свого виступу триматимуть руку за потилицею, імітуючи притримування перуки», – зазначила вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus