USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Відеофіксація порушень, старт ЗНО та 10-гривнева монета: що зміниться у червні

1 Червня 2020 12:02
Крім того, що з 1 червня в Україні відбудеться черговий етап послаблення карантину, також запускають фото- та відеофіксацію порушень ПДР та вводять в обіг монету номіналом 10 гривень.

Про це інформує 24 канал.

Відновлення авіасполучення

Регулярне пасажирське авіасполучення планують дозволити з 15 червня. Саме цю дату уряд затвердив як початок прийняття та відправлення повітряних суден, що виконують пасажирські перевезення.

Наразі ж Україна веде перемовини з іншими країнами щодо відкриття кордонів для літаків. Оскільки аеропорти країн-партнерів закрито.

Одними з перших країн, коли зможуть вилетіти українці, можуть стати Туреччина, Австрія та Грузія. Щодо турецького напряму точної дати поки немає. Натомість відомо, що Австрія може відкрити свій авіапростір після 23 червня, а Грузія – з 1 липня.

Старт ЗНО

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 25 червня тестуванням з математики та завершиться 17 липня тестуванням з хімії.

Дати проведення ЗНО:

- Математика – 25 червня

- Українська мова та література – 30 червня,

- Фізика – 2 липня,

- Іспанська, німецька, французька мови – 6 липня,

- Англійська мова – 7 липня,

- Історія України – 9 липня,

- Біологія – 13 липня,

- Географія – 15 липня,

- Хімія – 17 липня.

До 4 червня зареєстровані учасники зможуть завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення, у яких буде зазначено час і місце проведення тестувань.

Результати основної сесії ЗНО з усіх навчальних предметів учасники дізнаються до 29 липня 2020 року.

Дати додаткової сесії

Додаткова сесія ЗНО запланована на 23 липня – 11 серпня, а результати буде розміщено до 14 серпня. Цьогоріч для участі в додатковій сесії ЗНО виділять бонусний період реєстрації. Усі, хто не зміг зареєструватися протягом 3 лютого – 24 березня, зможуть зробити це 25 травня – 9 червня.

Запуск фото- та відеофіксації порушень ПДР

З 1 червня в Україні почне діяти система автоматичної фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Перші камери вже встановили у Києві та Київській області. Розмістили їх у місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками. Далі планують поступово облаштувати камерами всю територію України.

Які саме порушення ПДР фіксуватимуть камери

Наразі камери фіксуватимуть тільки перевищення швидкості авто. Персональні дані правопорушника поліцейський установлюватиме з відповідних реєстрів МВС і Мін’юсту:

Який штраф

- 255 грн – за перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш як на 20 кілометрів на годину, але не більше 50 кілометрів на годину.

- 510 грн – за перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш як на 50 кілометрів на годину.

Штраф зменшується на 50 відсотків, якщо його сплачено протягом 10 банківських днів з моменту отримання постанови.

Які ще порушення фіксуватиме система у майбутньому

Проїзд на заборонений сигнал регулювання дорожнього руху.

Порушення правил зупинки та стоянки.

Заборона рухатися смугою для транспорту, тротуарами чи пішохідними доріжками.

Виїзд на смугу зустрічного руху.

КПВВ на Донбасі переходять на літній графік роботи

Контрольні пункти в’їзду-виїзду (КПВВ) на Донбасі з 1 червня переходять на літній графік роботи – з 6:00 до 20:00.

Оскільки карантин в Україні продовжили щонайменше до 22 червня, то обмеження на перетин лінії розмежування все ще діють. Перетнути її можна лише за окремим рішенням командувача Об’єднаних сил на підставі надзвичайних обставин гуманітарного характеру.

Складності перетину додає і те, що проросійські бойовики блокують будь-які спроби з українського боку та розвертають людей у так звану сіру зону.

Нові форми для реєстрації ФОПів

З 1 червня буде змінено форму заяв, які слід подавати для реєстрації фізичної особи – підприємця ФОП. Таким чином, люди отримають змогу обирати спрощену форму оподаткування.

Крім того, таке нововведення має забезпечити:

- спрощення реєстраційної процедури,

- забезпечення зручного та інтуїтивного пошуку необхідної форми заяви,

- полегшення та прискорення процесу заповнення відповідних документів.

Водночас замість нинішніх 24-х форм заяв будуть використовувати лише дев'ять – їх згруповано переважно за видом особи, щодо якої проводяться реєстраційні дії. Зразки заповнення заяв розміщені на сайті Мін'юсту.

Отже, незалежно від дій, які необхідно провести, наприклад, щодо фізичної особи – підприємця (реєстрація фізичної особи підприємцем, включення відомостей про фізичну особу – підприємця до реєстру, зміни відомостей чи припинення), завжди треба буде подавати одну затверджену форму заяви.

В обігу з’явиться монета у 10 гривень

Із 3 червня НБУ запустить в обіг нові монети номіналом 10 гривень. Вони поступово мають замінити десятигривневі банкноти.

Так, на першому етапі НБУ введе в обіг 5 мільйонів монет номіналом 10 гривень. Їх розподілять між підрозділами Нацбанку в регіонах України. Відділення НБУ передаватимуть монети банкам, а банки – своїм клієнтам, підприємствам торгівлі та громадянам.
Водночас разом із монетами номіналом 10 гривень продовжуватимуть перебувати в обігу і банкноти. Тому спеціально обмінювати банкноти на монети не потрібно. Наразі таких банкнот в обігу залишилося майже 179 мільйонів штук.

За розрахунками Нацбанку, за допомогою заміни банкнот дрібних номіналів на монети держава зможе заощадити приблизно 1 мільярд гривень на обслуговування готівкового обороту. Це пов'язано з тим, що тривалість обігу монети є більшою, аніж банкнот. Тож Нацбанку не треба буде постійно друкувати та оновлювати банкноти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 1 Червня 2020 13:27
Смішні штрафи за перевищення, а воно біди може наробити
еге Показати IP 3 Червня 2020 13:18
пора такі речі називати Реальними назвами це вже є фактично по купівельній спроможності не 10гривень а 10копійок! а пенсіонерам платите по суті копійчані мізерні пенсії знущаючись над старими батьками! І як вам ГРАБІЖНИКАМ не соромно???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus