USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

В Україні до Олімпіади-2022 хочуть побудувати два села

18 Вересня 2010 08:44
Україна повинна побудувати два олімпійських села у Львівській області для того, щоб претендувати на проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року.
Про це заявив віце-прем'єр-міністр Борис Колесников, пише «ТСН».
«Доведеться побудувати два олімпійські села, припустимо, між Львовом і Оскольським районом, де можна розташувати основні гірськолижні об'єкти. (Якщо відстань між об'єктами) понад 50 км, відповідно до нормативів МОК, вже потрібно будувати 2 села», – сказав Колесніков.
Він зазначив, що близько 70% видатків, пов'язаних з підготовкою інфраструктури до Олімпіади-2022, буде здійснено за рахунок приватного бізнесу. А держава візьме на себе фінансування будівництва доріг і спортивних об'єктів, непривабливих для туристичного бізнесу, вважає Колесніков.
Колесніков також висловив упевненість у тому, що транспортна інфраструктура, побудована до «Євро-2012» полегшить підготовку до Олімпіади-2022 і дасть змогу зменшити видатки на її проведення.
«Вперше – це дорого. Ванкуверська олімпіада обійшлася в 11 мільярдів доларів, але у Ванкувері й так усе було. Сочинська олімпіада може обійтися в 30 мільярдів доларів, тому що там саме нічого не було, що потрібно для сучасного (спорту)», – сказав віце-прем'єр.
Віце-прем'єр повідомив, що заявку на проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року буде подано в 2014 році, а в 2015 її буде задоволено або не задоволено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus