USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні хочуть новий податок - для бездітних

28 Лютого 2012 16:25
У Верховній Раді пропонують повернути податок, що діяв у СРСР ‒ для бездітних. Якщо до 30 років українці не матимуть дітей, змушені будуть платити 17% податку на доходи фізичних осіб. Незалежно від рівня доходів.
Про це пише КоммерсантЪ-Україна.
У випадку, коли в сімʼї понад троє дітей ‒ ставка податку складе 5-10%.
Норми позитивно відібʼються на бюджетних надходженнях і збільшать рівень народжуваності, впевнені автори законопроекту. Проте в парламенті не готові приймати закон, оскільки податкові зміни не поліпшать розвиток соціальної інфраструктури.
Народні депутати Ярослав Сухий (Партія регіонів) і Катерина Лукʼянова («Наша Україна-Народна самооборона») подали до Верховної ради законопроект N10112, яким пропонують переглянути ставки податку на доходи фізосіб (ПДФО).
Підвищене податкове навантаження ‒ 17% ‒ крім доходів, що перевищують 10-кратний розмір мінімальної зарплати, буде поширюватися і на бездітних українців, які досягли 30 років.
«До 30 років людина має право думати, кого вона хоче собі в дружини або чоловіки, є час здобути освіту, зробити карʼєру, створити сімʼю і спробувати народити дитину», ‒ пояснює пані Лукʼянова.
Винятком стануть бездітні інваліди I-III груп.
Сімʼї, які виховують одного-двох дітей, платитимуть податки за звичайною ставкою 15%, трьох-чотирьох (за умови, що молодша дитина досягла трьох років) ‒ 10%, пʼяти і більше ‒ 5% незалежно від рівня доходів.
«У нас ставка привʼязана до доходу, але ми забуваємо, що сімʼя, яка має дитину, втрачає в доходах, і держава не компенсує втрати. Виплати при народженні ‒ добре, але є дитсадок, школа, вища освіта», ‒ говорить депутат.
Таким чином, автори поправок фактично пропонують повернутися до системи податку на холостяків, одиноких та бездітних громадян, що застосовувався протягом понад 50-ти років до розпаду СРСР. У європейській практиці таких норм немає.
А в Україні поки діє податкова соціальна пільга для багатодітних сімей, що поширюється на громадян з доходом нижчим від 1,4 мінімальної зарплати (1,5 тисячі гривень). У 2012 році розмір такої пільги на кожну дитину становить 80,48 гривень. У законопроекті вказується, що пільги не будуть поширюватися на громадян, позбавлених батьківських прав, які відмовляються від сплати аліментів.
У поправках нічого не сказано про сімʼї, які за станом здоровʼя не можуть мати дітей. За словами пані Лукʼянової, прийняття норм стимулюватиме народжуваність, тому що за два роки населення України зменшилося на 365,2 тисячі осіб. Додаткові надходження до бюджету можуть скласти до 800 мільйонів гривень за рахунок збільшення ставки для бездітних, яка покриє зниження навантаження на сімʼї з дітьми.
Співрозмовник видання в Державній податковій службі (ДПС) назвав запропоновані зміни дурістю: «Краще би норми приймали, як зарплати з тіні вивести. Крім того, ніхто ж не знає, з якої причини людина не має дітей».
Член комітету з питань бюджету Володимир Бондаренко («БЮТ-Батьківщина») нарікає на те, що у нас скоротилася кількість дитячих кухонь і дитсадків: «Ставати в чергу в дитячий сад потрібно ще під час вагітності». Тому допомогу батькам потрібно надавати не податками, а створенням інфраструктури.
На думку глави комітету з питань соціальної політики та праці Василя Хари (Партія регіонів), перш за все в країні потрібно створити умови для збільшення народжуваності ‒ достатню кількість робочих місць, адекватне зростання зарплат, умови для виховання та освіти дітей.
«Коли всі умови будуть, а люди будуть дурня клеїти, тоді їх можна штрафувати або стимулювати», ‒ вважає депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
йован Показати IP 28 Лютого 2012 16:27
Уроди
111 Показати IP 28 Лютого 2012 16:41
Тут цікаві думки http://blogs.korrespondent.net/journalists/blog/lukanov/a58728
Пані Показати IP 28 Лютого 2012 16:57
Даєш податок на повітря!!!!!
11 Показати IP 28 Лютого 2012 17:04
http://blogs.korrespondent.net/journalists/blog/julijamak-gaffi/a58516
зе бест Показати IP 28 Лютого 2012 17:19
А нічо, шо проблеми на це у всіх різні?
007 Показати IP 28 Лютого 2012 20:02
Давай податок на депутатство!!!
Осінь до 007 Показати IP 28 Лютого 2012 21:36
100% Чуєш, може ще щось давати вам?! Може взагалі безкоштовно?А ні-може все і зразу віддати чого ж поступово?!
Алекс Показати IP 28 Лютого 2012 20:02
Моральні уроди!!!!!!! А якщо сім'ї з тих чи інших причин не можуть мати дійтей, тоді як бути.... Вони зі своїми реформами дограються що народ на Київ з вилками попре...
))) до Алекс Показати IP 29 Лютого 2012 11:37
да люди будут тупо справки у медиков покупать, что бездетные, да и все.
Андрій Показати IP 28 Лютого 2012 22:44
Як на мене, то треба бути повним моральним виродком, щоб живучи в Україні і дивлячись на безробіття, мізерні зарплати, екологічний стан і те, як ледве "виживає" більша частина українців, таке запропонувати! По-перше, народжувати чи не народжувати, або коли народжувати, це особиста справа кожної сім*ї. По-друге, поява дитини на світ, повинна бути бажаною для батьків, вони повинні бути морально і фінансово готові до цього. А не родити, чим скоріше, щоб не платити податки! Виростити дитину, дати їй освіту, коштує дуже дорого. По-третє, люди самі є достатньо свідомими і якщо до 30 років не народили, значить були на це причини (відсутність житла, низький рівень з/п, здобування кар*єри, неможливість мати дітей, тощо). Хочу запитати : А який крок зробила держава назустріч людям ? А чи лікують за державні кошти, наші лікарні безплідні пари? А чи забезпечила держава випускників роботою з достойною зарплатою та ще й з кар*єрним ростом до 30 років ? А чи забезпечують молоді сім*ї житлом ? А цих пришелепків, які це запропонували, мабуть тато на роботу влаштовував, з таким стрімким кар*єрним ростом. Видно ніколи не були у скрутному становищі і не отримували з/п 1000 грн. з затримкою у декілька місяців, якщо таке пропонують. Ганьба таким депутатам !!!
Anonymous Показати IP 28 Лютого 2012 23:13
вот п...сы !!! им не... чем занятся в этой раде так давайте им зарплаты урежим хотя бы до 5 тысяч а не как они там получают по 15-17 тыс на рыло .. сразу станет тихо а если не угомонятся так вычислять их будим и по одному п...ть та сказать в воспитательных мерах ...
Танюша Показати IP 29 Лютого 2012 08:32
Дійсно їм нічим займатися. Бо щось розумного не придумають.
Ольга Показати IP 29 Лютого 2012 09:13
Придурки. більшість людей не народжують дітей по причині безгрошів я, ще й давайте податок на бездітність впровадимо.Козли там всі в тій ВР..... (і козлихи)
Іван Козолуп Показати IP 29 Лютого 2012 10:02
Реально тупий проект.
Абориген Показати IP 29 Лютого 2012 10:46
Скоти! Совкові моральні уроди! Якщо у людини після 30 немає дітей - це вже проблема, і часто психологічна травма + проблемна фізіологія. Яка ж потворна риганальна влада, помаранчеві були тупаками, а ці - просто огидні потвори! Геть царство хама!
Ваня Показати IP 29 Лютого 2012 11:15
Повний абсурд, уроди. Нвіть, якщо народила олну і то плати податок.Та ж її одну поьтрібно виховувати.Щоб одіти одну дитину- це які гроші потрібно мати, не кажу, що прогодувати, чстої на руки нема зарплати 2 тисячі. Нема житла, сидимо на шиї у батьків, про свій куток годі мріяти, бо за таку зарплатню землянки не побудуєш.Це вже хочуть до кінця добити нас дурних.А їм що у них сотні тисяч бізнес , а десятки тисяч зарплата та й на все пільги.Квартирки, машинки, віли на Канарах, даячі.А, хто ж нам винен, якщо ми такі дурні, як сказав мені один колись був другом, він тепер бізнесмен, чого сидиш у кабінеті і на когось робиш за копійки, роби на себе. Я подумав і він дійсно правий.Ну ці податки приймати неможна ні в якому разі.
))) Показати IP 29 Лютого 2012 11:36
Співрозмовник видання в Державній податковій службі (ДПС) назвав запропоновані зміни дурістю: «Краще би норми приймали, як зарплати з тіні вивести. Крім того, ніхто ж не знає, з якої причини людина не має дітей». добавить нечего! уё№ищность парламента превосходит все пределы! в СССР налог был небольшой и вообще вся система была другая, потому идиотский "налог на яйца" имел несколько иной вид. сбоку.
Anonymous Показати IP 29 Лютого 2012 11:53
неужели народ такой терпеливый??? надо нам СПАРТАКА что б вввел всех на борьбу с этими жирдяями !!! да и вообще жить в Украине становиться выгодным только для иностранцев!!!
Михаил Показати IP 3 Березня 2012 19:39
У этих,так называемых народных депутатов,кстати уже год, как они нелегитивны (народ избирал их на 4 года),плохо с арифметикой, видимо и образование и карьера достигнуты благодаря высоким постам, или деньгам родителей. Они не посчитали,сколько денег нужно потратить, чтобы содержать ребенка : обуть,одеть,накормить,медицынское обслуживание,выучить,найти работу,жилье.Молодые люди не всегда могут позволить себе пройти медосмотр, не говоря уже про хорошее лечение.А нездоровые родители не могут родить здоровых детей.Поэтому молодые семьи в этих тяжелейших условиях не рожают детей и принуждать их рожать - просто аморально.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus