USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

В Україні туберкульозом інфіковано майже мільйон людей

23 Листопада 2008 11:45

30 українців хвороба убиває щодня. Більше половини уражених туберкульозом – наркомани та ВІЛ-інфіковані. Про це 23 листопада повідомляють «Волинські Новини».

Як інформує ICTV, парламент 2006-ого навіть ухвалив закон про боротьбу з туберкульозом, але користі від такого закону поки що мало. Один мільйон наших співгромадян хворіє на туберкульоз. Помирає 30 людей щодня. І 82-оє інфікуються.
Передовсім групи ризику – колишні в‘язні, наркомани, ВІЛ-інфіковані, люди без певного місця проживання. Втім, підчепити паличку Коха може будь-хто і будь-де. Бо хвороба передається повітряно-крапельним шляхом.
На боротьбу з туберкульозом 2008-ого виділили 252 мільйони гривень. Однак від туберкульозу сьогодні помирає кожен п’ятий. Головний лікар Миколаївського обласного туберкульозного диспансеру Володимир Голтуренко таку статистику пояснює просто: ліків для людей з хронічним захворюванням недостатньо.
Інша біда – нестача кадрів. У туберкульозних диспансерах ця проблема стоїть надзвичайно гостро: молоді не хочуть працювати через низькі зарплати і ризик підхопити паличку Коха, а досвідчені фахівці йдуть на пенсію.
Медзаклади переповнені. Але хворих значно більше, аніж тих, які лежать у стаціонарі. Вони повсюди. Хоча, за законом України про боротьбу з туберкульозом передбачено виділення окремого житла для хворих. Але його давно нікому не дають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus